Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Třetí vítězství v řadě. Tygři na Štěpána vyhráli v Boleslavi 4:3

Liberečtí hokejisté si připsali třetí výhru v řadě, když vyhráli v Mladé Boleslavi 4:3. Z posledních šesti utkání mají pět výher a pomalu stoupají tabulkou, kde jsou na osmém místě.

Liberec šel brzy do vedení. Ve třetí minutě dostal Klapka dobrou přihrávku a z mezikruží propálil Růžičku – 0:1. V první třetině se jinak mnoho nestalo. Vše ale vynahradila druhá třetina. Už po necelé minutě bylo vyrovnáno, když Najman z první propálil Kváču.

Liberečtí brzy odpověděli. Přesilovkou kombinaci zakončil Birner – 1:2. Domácí za necelou minutu vyrovnali. A byl to pro hosty hodně nešťastný moment. Švec napřáhl u své brány, rána přes celé kluziště před Kváčou skočila a puk skončil v síti – 2:2.

Jenže hosté šli i potřetí do vedení. Najman využil druhou přesilovku Liberce a bylo to 2:3. Ve 34. minutě to bylo už o dvě branky. Po chybě domácích se k puku dostal Vlach a překonal Růžičku – 2:4.

Ve třetí třetině se stav neměnil, domácí měli velkou šanci ve 49. minutě, Pospíšil ale přestřelil odkrytou branku. Snížit se jim podařilo až šest minut před koncem. Kousal zůstal osamocený před brankou, dostal přihrávku a poslal puk pod břevno – 3:4.

Čtyři minuty před koncem fauloval Štibingr a domácí hráli přesilovku. Tu Liberec ubránil, v závěrečných dvou minutách dobře bránil a domácí do šancí nepustil. Až devět sekund před koncem přišlo zakázané uvolnění a power play domácích. Přišel poslední závar, hosté už ale tříbodové vítězství ubránili.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři 3:4 (0:1, 2:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 21. O. Najman (P. Kousal, Pláněk), 25. Ševc (O. Najman, P. Kousal), 54. P. Kousal (O. Najman, Kantner) – 3. Klapka (Rychlovský, Štibingr), 24. Birner (Klepiš, M. Rosandić), 29. A. Najman (M. Rosandić, J. Vlach), 34. J. Vlach. Rozhodčí: Šír, Micka – Ondráček, Gerát. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Střely na branku: 33:22. Diváci: 1000.

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pýcha, Ševc, Bernad, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Kelemen, Fořt, D. Šťastný – Kantner, O. Najman, P. Kousal – Kotala, Claireaux, Pospíšil – Lunter, Bičevskis, J. Stránský. Trenéři: Rulík a Patera.

Bílí Tygři Liberec: Kváča – Vitásek, Štibingr, M. Rosandić, M. Ivan, Derner, Kolmann, Aubrecht – Birner, Klepiš, M. Zachar – Ordoš, Gríger, Faško-Rudáš – J. Vlach, P. Jelínek, Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír. Trenéři: Augusta a Kudrna.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, mladá boleslav, BK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, Ludvík Bohumil Kašpar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Třetí vítězství v řadě. Tygři na Štěpána vyhráli v Boleslavi 4:3  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.