Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tygři proti Pardubicím třikrát vedli, nakonec mají jen bod

Dvaatřicet sekund chybělo tygrům k tříbodové výhře nad Pardubicemi, nakonec ale mají jen bod. Liberečtí třikrát vedli, hosté ale třikrát srovnali a v prodloužení rozhodl Camara.

Lépe začali domácí. Právě skončila přesilovka po vyloučení Vály, když na kruhu zůstal volný Vlach a bombou z první propálil Frodla – 1:0. Liberec pokračoval v aktivní hře a na konci desáté minuty to mohlo být o dvě branky. Najman pálil z mezikruží a trefil tyč.

Poté přišla šťastná branka hostí. Nahození Košťálka se odrazilo od tyče, puk propadl pod Kváčovými betony a pohotový Camara ho zasunul do sítě – 1:1.

Ve druhé části nejprve ujeli dva na jednoho hosté, Kváča ale Kousala vychytal. A jak už to tak bývá, z protiakce se radovali liberečtí. Najman našel mezi kruhy Šíra a ten prostřelil Frodla – 2:1.

I podruhé dokázaly Pardubice vyrovnat. A byl to ve 35. minutě exliberecký Musil, který před bránou našel puk a měl jednoduchou práci – 2:2.

I ve třetí třetině šli potřetí do vedení domácí. Klapka našel před bránou Rychlovského a ten opět z první překonal Frodla – 3:2.

V závěru hrály Pardubice dvě přesilovky v řadě, domácím se ale podařilo je ubránit. Čtyři minuty před koncem mohl rozhodnout Filippi, jenže trefil horní tyč. Sám před bránou pak byl Jelínek, ani on ale neskóroval. Do třetice pak o individuální akci pálil Klapka a trefil tyč.

Pardubice poté odvolaly brankáře a zkusily power play. V něm domácí hned několikrát zkusili přes celé hřiště vstřelit branku, jenže hosté nakonec neschopnost domácích vstřelit rozhodující gól potrestaly, když Mikúš od modré propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:3.

Zmar domácích podtrhl po 38 sekundách prodloužení Camara, který rozhodl o druhém bodu pro Pardubice.

Bílí Tygři – Dynamo Pardubice 3:4p (1:1, 1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. J. Vlach (M. Rosandič, P. Jelínek), 27. J. Šír (A. Najman), 44. Rychlovský (Klapka) – 13. Camara (Košťálek, A. Musil), 35. A. Musil (Košťálek, Camara), 60. J. Mikuš, 61. Camara (Košťálek). Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Ganger, Rampír. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Střely na branku: 35:30. Diváci: 1000.

Bílí Tygři Liberec: Kváča – M. Rosandič, Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, J. Šedivý – Birner, Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek, Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír. Trenéři: P. Augusta a Jiří Kudrna.

HC Dynamo Pardubice: Frodl – J. Mikuš, J. Zdráhal, D. Robertson, Košťálek, O. Vála, J. Kolář, T. Jelínek – Říčka, Poulíček, Blümel – R. Kousal, A. Musil, Camara – Paulovič, Anděl, O. Rohlík – Matýs, O. Roman, T. Urban. Trenéři: Král, Havíř a P. Sýkora.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, pardubice, FK Pardubice, Bílí Tygři Liberec, HC Dynamo Pardubice, FC Slovan Liberec, Jiří Kafka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři proti Pardubicím třikrát vedli, nakonec mají jen bod  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.