Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Normálně v něm jezdí hokejisté. Teď tygří autobus přivezl padesát uprchlíků z Ukrajiny

Rychlá akce. Sportovní terminologií popsali zástupci libereckého hokejového klubu pomoc pro dvaapadesát ukrajinských uprchlíku. Vyrazil pro ně vysokokapacitní autobus, který jinak používají především extraligoví hokejisté pro cestování na zápasy. Autobus vyjel v pondělí v noci, v úterý odpoledne přijel z ukrajinsko – slovenských beznadějně plný.

„Akce to byla rychlá a rozhodnutí padlo během pár vteřin. A-tým odjel na extraligové utkání do Českých Budějovic náhradním autobusem. Jejich velkokapacitní autobus byl v noci z neděle na pondělí poslán pro uprchlíky," řekl viceprezident Bílých Tygrů Lukáš Přinda.

Tygři tak jeli jiným autobusem, problém to pro ně ale nebyl. „Já jsem hrozně rád, že v této těžké době mohl náš autobus pomoci. Je to to nejmenší, co jsme mohli udělat," přitakal hlavní kouč Bílých Tygrů Patrik Augusta.

Tygří autobus přivezl padesát uprchlíků

Někteří z uprchlíků byli na cestě až 52 hodin. Klubový autobus pro ně jel do obce Velké Slemence a po vyřízení formalit v uprchlickém centru v budově krajského úřadu našli azyl v areálu Sport parku Liberec, kde už je nyní celkem 90 lidí, co utekli před válkou na Ukrajině.

Hasiči přivezli děti z dětského domova

Už v neděli večer dorazily do Liberce také děti z evakuovaného dětského domova včetně doprovodu. Jsou z Vinnycké oblasti, partnerského regionu kraje. Celkem přijelo 33 dětí. Autobus s evakuovanými vyjel už v pátek ráno z města Vinnycje. „Na ukrajinských hranicích čekal jejich autobus dvaadvacet hodin na odbavení a potom už to vypadalo na klidnou cestu přes Maďarsko, Slovensko, Brno a Prahu až do Liberce,“ informoval hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

V neděli večer už byli všichni v bezpečí. Podle hejtmana nakonec do Liberce nečekaně přijely ještě děti z jiného dětského domova. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, uprchlíci, autobus, uprchlík, Ukrajina, Bílí Tygři Liberec, hokejista, dětský domov, Madeta Motor České Budějovice, Lukáš Přinda, ruská invaze na Ukrajinu, Patrik Augusta, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Normálně v něm jezdí hokejisté. Teď tygří autobus přivezl padesát uprchlíků z Ukrajiny  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.