Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Síla v týmu je, řekl Rosandič s vírou, že výkony Liberce ještě půjdou nahoru

Hokejový obránce Mislav Rosandič se gólem a asistencí podílel na výhře Liberce v úvodním zápase předkola play off extraligy. Slovenský reprezentant si pochvaloval vydařený začátek duelu, ve kterém se Bílí Tygři dostali do vedení 2:0. Kometa sice poté dokázala zápas otočit na 3:2 ve svůj prospěch, ale z vítězství a prvního kroku nutného k postupu do čtvrtfinále se radovali domácí.

„Doufám, že naše výkony budou mít ještě stoupající tendenci. Sice jsme ke konci základní části něco prohráli, ale hokej byl diametrálně odlišný od hry na začátku sezony, kdy jsme byli šílení. Teď už to je o něčem jiném. Myslím, že tu síla týmu opravdu je. Takovéhle zápasy nám jen pomohou. Víme, že dokážeme nepříznivý stav otočit," řekl Rosandič po výhře 4:3.

Bílí Tygři nakonec potvrdili zlepšené výkony ze závěru základní části, i když museli o úspěch tvrdě bojovat. „Já ani nevím, co zápas rozhodlo. Možná to, že jsme se třetí třetinu soustředili na defenzivu a že jsme je nepustili do velkých šancí," dodal Rosandič.

„Na začátku byl jasný úkol - dobře začít a abychom hodně bruslili. Tím, jak jedou nohy, tak si šance vytváříme. To se nám osvědčilo už i v předchozím zápase, posledním v základní části. Ve druhé třetině jsme ale měli výpadek, darovali jsem jim lacino góly. Ale ukázali jsme týmovost,“ pochvaloval si liberecký obránce.

Bronzový medailista z olympijských her v Pekingu se postaral o jeden z gólů Severočechů, když v 15. minutě využil zakrytého výhledu brankáře Marka Čiliaka a překonal jej střelou od mantinelu.

Patrik Augusta (Liberec) „Po první třetině jsme si říkali, že to bylo až moc dobré. Hráli jsme dobře, mohli jsme přidat další dva tři góly. Všichni jsme ale věděli, že v dalším průběhu to nebude nic jednoduchého, Kometa má zkušené hráče a hlavně produktivní. Udělali jsme pár chybiček, které nás stály vedení. O to více si vážím, že jsme nesklonili hlavy a dokázali se do utkání vrátit."

„Musíme se snažit více střílet i přes clonu hráče, aby brankář neviděl. A pak se stane, že i takovéhle lehké střely padnou do sítě. Osobně jsem se snažil hlavně trefit branku," řekl Rosandič, který se podílel i na rozhodující trefě utkání. Ve 38. minutě přihrál v přesilovce Adamu Najmanovi na čtvrtý zásah domácích.

Liberec s Kometou v základní části doma dvakrát prohrál, podruhé na začátku března. Dnes však duel v klíčové fázi sezony zvládl. „Věděli jsme přesně, v čem jsou dobří, že mají jednu lajnu velmi dobrou. I tak nám ale dali gól, takže jsme se asi dostatečně nepřipravili," připomněl Rosandič skryté rezervy ve výkonu týmu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, předkolo, Liberec, Brno, Rosandič, Mislav Rosandič, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, olympijské hry, Patrik Augusta, Marek Čiliak, Peking

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Síla v týmu je, řekl Rosandič s vírou, že výkony Liberce ještě půjdou nahoru  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.