Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vyrovnání v posledních sekundách a úder v prodloužení. Tygři vyhráli nad Kometou i druhý zápas

Liberečtí hokejisté vedou v předkole v sérii proti Kometě už 2:0, když druhý zápas vyhráli v prodloužení 3:2. Vyrovnat se jim přitom podařilo až osmnáct sekund před koncem, když se trefil Klepiš. V prodloužení pak rozhodl Faško-Rudáš. Série se nyní po dvou dnech volna přesune do Brna, kde mohou Liberečtí přidat rozhodující bod.

Také ve druhém utkání série šli do vedení Liberečtí. Na konci sedmé minuty přiťukl Najman puk Rychlovskému a dvacetiletý mladík se trefil přesně do růžku Tomkovi brány – 1:0. Hrál se svižný hokej, šance byly na obou stranách, skórovat mohli brněnští Holík nebo Ďaloga, na straně domácích zase měli možnosti Melancon a tvrdě pálil Šmíd.

Zápas se postupně měnil v boj o každý metr ledu a vyložených šancí moc nepřibývalo. Do dobré možnosti se na začátku 25. minuty dostal Vlach, na druhé straně o chvíli později nahození tečoval Mueller, ale Kváča byl připravený.

Stejný hráč ale v čase 28:45 Kváču nachytal střelou z téměř nulového úhlu, když se trefil mezi jeho betony a vyrovnal na 1:1. Domácí gólman se poté vyznamenal proti kličce Zaťoviče, na druhé straně se krásně uvolnil Klepiš, pozorný byl ale i Tomek.

Když už to vypadalo, že se druhá třetina v klidu dohraje, přišla smršť šancí Liberce. Nebezpečně pálil Klepiš, ale ani dorážky Ordoše a Zachara brankou neskončily.

Ve třetí části už bylo jasné, že se hraje o ten jeden gól, který překlopí výsledek na jednu stranu. A to se povedlo Kometě. Po dobrých možnostech domácích se hosté dostali k závaru před Kváčou, puk se odrazil ke Muellerovi a ten se nemýlil – 1:2.

Až poté přišlo první vyloučení, dvě minuty dostal Zaťovič. Domácí tak dostali šanci skóre vyrovnat. Jenže přesilovka se Liberci moc nevydařila a Brno se poměrně snadno ubránilo, po jejím skončení navíc jel sám na Kváču Rákos, jenže neuspěl. Na druhé straně mohl srovnat Rychlovský a o něm Šír, jenže ani jeden neuspěl.

Liberečtí se pak nemohli dostat do tlaku, Kometa hrála chytře. Necelé čtyři minuty před koncem navíc fauloval Rosandič a Liberec se musel bránit. Ubránil a v závěru odvolal brankáře. Po přihrávce přes brankoviště měl odkrytou bránu Birner, který nakonec dal vyniknout Tomkovi.

Nakonec se to ale domácím povedlo. Klepiš na modré dostal přihrávku a z první nechytatelnou bombou trefil růžek brány. Osmnáct sekund před koncem třetí třetiny bylo vyrovnáno a šlo se do prodloužení. To se hrálo nakonec jen necelé tři a půl minuty. Tomek neudržel Melanconovu ránu a nejblíže byl Faško-Rudáš - 3:2.

Patrik Augusta (Liberec) „Myslím, že to byl boj od první do poslední minuty. Kometa nás chvílemi tlačila, my jsme měli také nějaké šance. Hráči bojovali a věřili celé utkání. Znovu to mělo trošku podobný průběh jako první zápas. Dali jsme první gól, Kometa zápas otočila na svoji stranu, ale nám se pak podařil závěr. Jsme rádi za druhé vítězství, ale pořád to nic neřeší. Zítra normálně vstaneme a budeme se připravovat zase na další zápas."

Jiří Kalous (Brno) „Zápas mě mrzí hlavně z toho důvodu, že jsme ho měli velmi dobře rozehraný. Myslím, že jsme podali velmi dobrý výkon, ale bohužel jsme si to v závěru nechali proklouznout mezi prsty a pak v prodloužení jsme zápas po dorážce ztratili. Je to velká škoda, protože dneska jsme měli na to, abychom odjížděli s vítězstvím. Taková prohra není pro nás určitě nic příjemného, ale pořád jsme ještě ve hře, byť je to hodně těžká situace, protože Liberec je velmi silný tým. Teď se vše přesouvá do Brna, kde budeme mít fanoušky na své straně."

Bílí Tygři - Kometa Brno 3:2pp (1:0, 0:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Rychlovský (A. Najman), 60. Klepiš (L. Šmíd, J. Vlach), 64. Faško-Rudáš (Melancon, L. Šmíd) – 29. P. Mueller (Tansey), 45. P. Mueller (Ďaloga, Šik). Rozhodčí: Kika, Sýkora – Frodl, Ondráček. Stav série: 2:0

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), M. Ivan, M. Rosandić, Melancon, Derner, Kolmann, Aubrecht – Birner (A), Gríger, Faško-Rudáš – Ordoš, Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, J. Šír, A. Najman. Trenér: Patrik Augusta

HC Kometa Brno: Tomek (Čiliak) – Bartejs, Ďaloga, Kučeřík, R. Holland, Tansey, L. Doudera, Fajmon – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – Vincour, Krištof (A), L. Horký – Šik, A. Zbořil, T. Šoustal – Dočekal, Kollár, Rákos. Trenér: Jiří Kalous

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kometa brno, HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, Patrik Augusta, Jiří Kalous

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyrovnání v posledních sekundách a úder v prodloužení. Tygři vyhráli nad Kometou i druhý zápas  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.