Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Třetí čtvrtfinále rozhodl těsně před koncem Horák. Tygři jsou jediný zápas od vyřazení

Prakticky celé třetí čtvrtfinále mezi Libercem a Spartou se hrálo za vyrovnaného stavu. Až necelou půl minutu před koncem v přesilovce rozhodl Horák. Sparta tak vybojovala mečbol a v sobotním utkání může rozhodnout o postupu.

Třetí utkání v sérii bylo velmi důležité. A na ledě to bylo znát. První gólovou možnost měli domácí v sedmé minutě, Machovský po blafáku Filippiho už byl překonán, puk ale odehrál Pavelka. Do vedení tak šla ve dvanácté minutě Sparta. A byl to právě Pavelka, který v první dobře trefil přihrávku Tomáška – 0:1.

Sparta poté měla navrch, hrála i krátkou přesilovku 5 na 3, jenže domácí ji ubránili, a to jim pomohlo. Půl minuty před sirénou pak dokázali vyrovnat. A byla to krásná přesilovková kombinace, na jejímž konci byl Najman – 1:1.

Ve druhé třetině branka nepadla, i když dobré možnosti byly na obou stranách. Na té liberecké neuspěl Klapka nebo Melancon, Pražané mohli skórovat díky Formanovi nebo Vitouchovi, jehož samostatný nájezd zlikvidoval Kváča.

Postupem času se ale zápas proměnil v taktickou bitvu, boj o každý metr ledu. Závěr byl pak poněkud překvapivě plný přesilovek a Sparta jednu využila, a to necelou půlminutu před koncem. Horák číhal u tyčky, dostal puk a rozhodl třetí čtvrtfinále.

Bílí Tygři - Sparta Praha 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. A. Najman (Gríger, Klepiš) – 12. T. Pavelka (Tomášek), 60. R. Horák (Tomášek). Rozhodčí: Hradil, Hynek – Veselý, Rampír. Diváci: 6 070

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), M. Ivan, M. Rosandić, Štibingr, Kolmann, Melancon, Aubrecht – Faško-Rudáš, Filippi, Klepiš – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – A. Dlouhý, Gríger, M. Zachar – Rychlovský, J. Šír, A. Najman.

HC Sparta Praha: Machovský (J. Hudáček) – Matuškin, David Němeček, A. Polášek (A), T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – M. Forman, Sobotka (A), M. Řepík (C) – Chlapík, Vitouch, Tomášek – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, sparta, HC Sparta Praha, čtvrtfinále, Bílí Tygři Liberec, Tomáš Dvořák, David Němeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třetí čtvrtfinále rozhodl těsně před koncem Horák. Tygři jsou jediný zápas od vyřazení  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.