Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Série mezi Spartou je vyhrocená i u trenérů, Jandač kritizoval Augustu. Znervózněli, oponuje liberecký kouč

Čtvrtý zápas čtvrtfinále play off hokejové extraligy mezi Libercem a Spartou stejně jako o den dříve zakončila kritika trenérů na výkon rozhodčích. Tentokrát si nestěžoval kouč domácích Patrik Augusta, ale jeho protějšek Josef Jandač. Severočeši se po prohře ve třetím duelu cítili poškozeni kvůli vyloučení Jakuba Klepiše, které využil ke vstřelení rozhodující branky Roman Horák. Jandač naznačil, že rozhodčí v sobotním utkání vše domácím vrátili a neodpískali například Klepišův zákrok na Tomáše Dvořáka, který předcházel třetímu gólu Bílých Tygrů.

„Myslím si, že utkání ovlivnily některé momenty, které v českém hokeji bohužel pořád jsou. Jestli se bavíme o tom, že někdo kňourá do novin a poté se vytvoří mediální tlak, tak dnes to přesně zapůsobilo," řekl Jandač a poukázal na zákrok Klepiše i faul Gennadije Stoljarova na Ladislava Šmída v čase 59:13, za který dostal ruský útočník trest na pět minut a do konce utkání.

„Stejným způsobem atakoval Jelínek Řepíka a tresty jsou rozdílné. Pokud se metr nesjednotí a nebude se to posuzovat stejně, tak z toho bude furt guláš," zlobil se Jandač. Petr Jelínek fauloval sparťanského kapitána společně s Jaroslavem Vlachem v polovině zápasu, od rozhodčích Petra Laciny a Robina Šíra dostal Vlach dvouminutový trest.

„Kdo za to může? Já to nerozhoduju, hráči taky ne. Někdo to řídí. Vím, že to taky mají těžké. Ale pokud je tady nějaký nářek a mediální tlak po minulém zápase, tak nevím, zda tomu podlehnou. Nechci, aby to vyznělo, že kňouráme nebo brečíme. Jen reaguju, hodnotím a chráním svoje hráče stejný způsobem, jako to dělal Augusta. Pokud tady někdo něco mele, tak je potřeba říct i B," řekl Jandač.

Liberecký kouč Augusta si po výhře 4:2 pochvaloval, že se jeho svěřenci s frustrací po nevydařeném předešlém zápasu, kdy podle nich Miroslav Forman pád po Klepišově zákroku přifilmoval, vyrovnali dobře a přetavili ji v pozitivní energii. „Mohli jsme se cítit poškození a ufňukaní, ale my jsme si utáhli pracovní boty a šli to odpracovat," řekl Augusta.

Faul Stoljarova na libereckého klíčového beka jej hodně naštval. „No name hráči nám tady zraňují top hráče českého hokeje. Přijde mi, že Sparta malinko znervózněla, pokud se musí uchylovat k tomuhle. Takhle trefit Láďu Šmída, ikonu českého hokeje, ale je jedno, koho takhle trefí, takhle ho vypnout... Nechám to posoudit jiné," řekl Augusta s odkazem na disciplinární komisi.

Jednotlivé zákroky rozebírat nechtěl. „To se pak můžeme podívat na zápas a budeme řešit zákroky. Cítím, že Sparta je nervózní. Musí nás porazit góly na ledě a určitě nemají větší srdce než my, nejsou bojovnější. My se budeme snažit vyhrát další zápas," dodal Augusta směrem k pondělnímu pražskému pokračování série.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec, HC Sparta Praha

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, čtvrtfinále, Liberec, Sparta, Jandač, FOTO, AUDIO, Josef Jandač, Patrik Augusta, HC Sparta Praha, Jakub Klepiš, Bílí Tygři Liberec, Extraliga ledního hokeje, Roman Horák, Tomáš Dvořák, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série mezi Spartou je vyhrocená i u trenérů, Jandač kritizoval Augustu. Znervózněli, oponuje liberecký kouč  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.