Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Disciplinárka trestala. Dva zápasy pro Stoljarova, jeden pro Sobotku a Jelínka

Čtvrtfinálová série mezi Libercem a Spartou je vyhrocená na ledě i na lavičkách. Po čtvrtém utkání navíc hned tři hráči dostali stopku na pondělní pátý zápas. Hned dvě utkání si nezahraje za faul na libereckého Šmída Stoljarov, po jednom utkání dostali stopku sparťan Sobotka a také liberecký kapitán Jelínek.

Genadij Stoljarov byl za atak na Šmída vyloučen na 5 minut a do konce zápasu už ve hře. Nyní dostal dodatečný trest. „Hráč se soustředil výhradně na co nejintenzivnější zasažení soupeře, před střetem mírně snížil těžiště a po napřímení zasáhl protihráče nejdříve do oblasti ramene a následně do oblasti hlavy, kterou mu přirazil na ochranné sklo,“ zaznělo od předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka.

Zákrok na Ladislava Šmída

Hráč proto dostal dodatečný trest na dva zápasy. Po zákroku na Šmída byl hodně naštvaný i trenér Liberce Patrik Augusta. „No name hráči nám tady zraňují top hráče českého hokeje. Přijde mi, že Sparta malinko znervózněla, pokud se musí uchylovat k tomuhle. Takhle trefit Láďu Šmída, ikonu českého hokeje, ale je jedno, koho takhle trefí, takhle ho vypnout... Nechám to posoudit jiné," zlobil se.

Zákrok Sobotky po ataku na Řepíka

Další dvě stopky jsou důsledkem faulu Petra Jelínka na sparťanského útočníka Řepíka. Za to dostal liberecký kapitán jeden zápas. Pak ale přišla msta sparťana Sobotky, který udeřil Vlacha hokejkou do obličeje. Ani on tak nebude v pátém utkání hrát.

Disciplinární komise se vrátila také ke konci třetího zápasu, kdy byl minutu před koncem vyloučen domácí Klepiš a Sparta přesilovku využila k rozhodující brance. Potrestaný byl nyní i faulovaný Forman, který podle komise faul přihrál. „Hráč při něm zneužil krátkého přidržení ze strany protihráče Jakuba Klepiše k tomu, aby teatrálním pádem na ledovou plochu ovlivnil úsudek rozhodčích,“ vysvětlila komise. Forman za nafilmovaný pád dostal pokutu deset procent z platu.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, sparta, Petr Jelínek, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Ladislav Šmíd, Jakub Klepiš, Viktor Ujčík, Patrik Augusta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Disciplinárka trestala. Dva zápasy pro Stoljarova, jeden pro Sobotku a Jelínka  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.