Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tygr Klapka si prodlouží sezonu. Poprvé v kariéře se podívá do reprezentace

Sezonu snů prožívá jednadvacetiletý liberecký hokejista Adam Klapka. Nejen že se zabydlel v prvním týmu Bílých Tygrů, ale dával i góly a stal se důležitou postavou týmu. Toho si všimli stavitelé reprezentačního týmu pro mistrovství světa a mladý hráč se tak podívá na kemp před šampionátem. Liberec bude reprezentovat i brankář Petr Kváča, který se k týmu připojí později.

Klapka v základní části odehrál 44 zápasů a nastřádal 18 kanadských bodů. V play off odehrál 203 centimetrů vysoký hráč deset utkání, vstřelil jeden gól a na tři nahrál. Svými výkony během sezony zaujal, jeho jméno často zmiňovali i experti. Nyní se tak odchovanec pražské Slavie podívá do reprezentace, kde může zabojovat o účast na mistrovství světa. Klapka se k týmu připojil už dnes na kempu ve Znojmě.

Petr Kváča také v letošní sezoně dokázal, že je velkou oporou Bílých Tygrů, i přes neúspěšné semifinále svůj tým držel někdy až zázračnými zákroky. Také on se připojí k reprezentaci, od trenérského štábu ale dostal volno až do 11. dubna, k týmu se připojí v Chomutově.

Česká hokejová reprezentace pod vedením trenéra Kariho Jalonena a asistentů Libora Zábranského s Martinem Eratem navazuje na soustředění v Plzni dvojzápasem proti Rakousku. Druhý přípravný kemp odstartoval v neděli ve Znojmě, kde se národní mužstvo střetne ve středu 6. dubna s Rakouskem. Odveta je naplánována na pátek 8. dubna 2022 v Linci.

„Je dobře, že během kempu ve Znojmě a Linci už odehrajeme první přípravné zápasy, protože jedině tak si o hráčích a jejich hře budeme moct udělat ucelený obrázek,“ řekl hlavní trenér českého výběru Kari Jalonen, jehož soupisku tedy aktuálně tvoří 3 brankáři, 9 obránců a 14 útočníků.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, klapka, kváča, reprezentace, Bílí Tygři Liberec, Mistrovství světa ve fotbale, Petr Kváča, Orli Znojmo, Kari Jalonen, Rakousko, SK Slavia Praha, Linec, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygr Klapka si prodlouží sezonu. Poprvé v kariéře se podívá do reprezentace  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.