Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

První posily. Do Liberce přichází lotyšský reprezentant i Čech z Burnley

Bílí Tygři podepsali první posily. Pod Ještěd přichází pětadvacetiletý lotyšský reprezentant Uvis Janis Balinskis, který vyztuží obranné řady. Do útoku pak přichází o dva roky mladší Oscar Flynn, který hrál extraligu za Mladou Boleslav a Zlín a také on už má za sebou reprezentační zkušenosti v českém týmu.

Ačkoliv jméno mate, Flynn je Čech. „Britskému otci a české matce se sice narodil v Burnley, pouhý měsíc poté se však se svou maminkou přestěhoval do její rodné vlasti,“ vysvětlil mluvčí klubu Martin Kadlec.

V Liberci podepsal smlouvu na dva roky s roční opcí. „Oscar má za sebou již tři plnohodnotné sezóny v extralize. Slibujeme si od něj rychlost, dravost, schopnost hokejových řešení a také poctivou práci směrem dozadu,“ uvedl trenér Tygrů Patrik Augusta.

Podle něj je Flynn hokejový univerzál. „Umí dobře vystřelit i najít chytrou přihrávkou lépe postaveného spoluhráče. Chceme s ním pracovat na jeho dovednostech a dát mu šanci plně rozvinout svůj potencionál,“ dodal.

Také lotyššský bek Balinskis není pro české fanoušky neznámým hráčem. Předchozí dva ročníky nastupoval za tým Litvínova. Pravidelně také hraje na mistrovství světa. „Uvis je kvalitní obránce, který má bohaté zkušenosti z mezinárodních zápasů a také je zvyklý na solidní vytížení v extralize,“ řekl k přestupu Augusta.  

Podle něj jde o velice šikovného a inteligentního beka na obou stranách hřiště. „Slibujeme si od něj spolehlivou hru, dobrou rozehrávku i schopnost zapojit se do útoku a ohrozit branku soupeře. Věřím, že si řekne o důležitou roli v přesilovkách i oslabeních,“ dodal kouč.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Berani Zlín

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, posily, Bílí Tygři Liberec, Burnley, Uvis Jānis Balinskis, PSG Zlín, BK Mladá Boleslav, Ještěd, Patrik Augusta, Martin Kadlec, Mistrovství světa v ledním hokeji, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První posily. Do Liberce přichází lotyšský reprezentant i Čech z Burnley  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.