Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Doufám, že urveme úspěch, hlásí posila Tygrů Flynn. Klub chce více spoléhat na mladé

Liberečtí hokejisté už zahájili přípravu na novou sezonu, a to ta stávající před pár dny teprve skončila. V kádru Bílých Tygrů došlo k několika změnám, skončili Šmíd, Zachar, Gríger a také Klepiš. V kolonkách příchodů svítí jména navrátilce Bulíře, Flynna a lotyšského obránce Balinskise. Právě mladý útočník Flynn je z přestupu do Liberce nadšený, i z dalších vyjádření je pak cítit, že mladá krev v týmu bude dostávat větší prostor.

„Jsem rád za šanci. Budu pracovat a doufám, že s klukama urveme úspěch,“ řekl třiadvacetiletý forvard Oscar Flynn. Jeho jméno může mást, narodil se sice v Anglii, od mala ale žije v Čechách a hokejově vyrostl v Mladé Boleslavi.

Spokojený s jeho příchodem je trenér Patrik Augusta. „Je to jeden z rychlíků extraligy. Mladý kluk, který se chce zlepšovat a zapadá do naší koncepce, kdy my chceme pomoct hráčům, kteří se chtějí zlepšovat. Je rychlý a drzý, je velice nepříjemné proti němu hrát. Jsme rádi, že ho máme na naší straně,“ řekl trenér.

Jeho vyjádření může napovědět fanouškům, jakým směrem se Tygři budou ubírat. Mládí, rychlost, agresivita, bruslení. „Máme tu mladé hráče, kteří se rok od roku zlepšují. Naložíme na ně trochu víc a věřím, že se toho dobře zhostí,“ potvrdil trenér.

S větší rolí mladších hráčů počítá i jednadvacetiletý Adam Klapka, který si vyzkoušel i kemp reprezentace před mistrovstvím světa. „Od nás mladších se bude čekat víc a víc. Nechci si to moc připouštět, chci hrát pořád stejně a pokračovat ve výkonech z minulé sezony. Případně je ještě vylepšit,“ přemítá.

Tygři ale myslí i na zkušenost, nové smlouvy podepsal Tomáš Jelínek i Lukáš Derner, naopak klubu ukončil spolupráci s Jakubem Klepišem. „Jsem tu doma, mám tu rodinu a strávil jsem tu celý hokejový život. Jsem rád, že jsme se dohodli,“ okomentoval Lukáš Derner.

Oscar Flynn bere angažmá v Liberci jako výzvu. „Liberec je jedna z nejlepších organizací. Jsem tu nadšený. Parádní prostředí a zázemí, kluci mě vzali skvěle,“ ocenil.

Novou sezonu začne Liberec 16. září na ledě Hradce Králové. První domácí zápas je na programu o dva dny později proti Jágrovu Kladnu, které se udrželo v extralize.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, bulíř, přestup, flynn, augusta, Bílí Tygři Liberec, Jakub Klepiš, trenér, Lukáš Derner, BK Mladá Boleslav, Patrik Augusta, Česko, Anglie, Mistrovství světa v ledním hokeji, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doufám, že urveme úspěch, hlásí posila Tygrů Flynn. Klub chce více spoléhat na mladé  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.