Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tygry opouští Klapka. Podepsal nováčkovský kontrakt v NHL s Calgary

Jednadvacetiletý Adam Klapka prožil životní sezonu. Usadil se v prvním týmu Tygrů, zahrál si za reprezentaci a teď přišel vrchol – podpis smlouvy s týmem NHL. Klapka se porve o šanci v kanadském Calgary, kde podepsal dvouletý nováčkovský kontrakt.

První oťukávání s Calgary přišlo už během nedávno skončené sezony, kdy Klapku v několika zápasech viděl skaut kanadského týmu. Pak proběhlo i osobní setkání. Hlavní jednání ale proběhlo až po sezoně.

„Jak končila sezona, začalo se to řešit i tady s Tygry. Pak už mi jen zavolal generální manažer Flames, poblahopřál mi a přivítal mě v týmu,“ uvedl Adam Klapka pro klubový web.

Tygry opouští po první celé sezoně v A-týmu. „Oblíbil jsem si to tady. Chci celé organizaci poděkovat, Tygři jsou v tomhle skvělí. Všichni mě podpořili a nechali mě jít dál v mé kariéře. Budu tady na to rád vzpomínat,“ dodal.

Klapka se chce nyní co nejlépe připravit na předsezonní kemp. „Budu se snažit na to co nejlépe připravit, abych nebyl zaskočený. Očekávám, že to bude velmi náročné. Půjdu krok po kroku a uvidíme, kam mě to donese,“ řekl mladý hráč.

Tygři tak přichází o dalšího hráče. „Měli jsme velký zájem na pokračování Adama v našem týmu. Přišla ale nabídka z NHL, což je pro naší organizaci vždy skvělá vizitka. Adamovi přejeme hodně štěstí a věříme, že to bude motivací i pro další mladé hráče v našem týmu,“ dodal trenér Patrik Augusta.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, klapka, nhl, calgary, Calgary Flames, National Hockey League, Patrik Augusta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygry opouští Klapka. Podepsal nováčkovský kontrakt v NHL s Calgary  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.