Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nové angažmá Filipa Pešána byla fáma, trenér do Švýcarska nejde

Hokejisty Liberce dovedl k titulu a dalším dvěma finále, poté se přesunul na svaz a trénoval reprezentaci. Po krátké pauze to necelý den vypadalo, že Filip Pešán má nové angažmá, a to zahraniční. Podle neoficiálních informací měl na příští dvě sezony převzít švýcarský tým HC Lausanne. To se ale nepotvrdilo.

Dohoda se švýcarským klubem by byla překvapivá. Ohledně jeho trénování se již dříve mluvilo o angažování jiného českého trenéra Václava Varadi, vedení klubu ale u týmu nakonec ponechalo kanadského kouče Johna Fusta. A ten nakonec v klubu zůstává. Spolumajitelem Lausanne je olympijský vítěz z Nagana Petr Svoboda a ten podle listu Le Matin Pešána ani nezná, podle managementu klubu jde o „manévr agenta, který se snaží povýšit svého klienta šířením nepravdivých informací prostřednictvím médií."

Na přesunu do Lausanne se přitom už včer podle serveru hokej.cz shodlo hned několik zdrojů. Sám Pešán přitom angažmá pro server v sms zprávě odmítl. 

Právě Svoboda spekulace utnul pro iSport. „Pešána vůbec neznám, nikdy jsem s ním nemluvil. Ta informace, že jde k nám, je naprostý nesmysl. Trenéra máme,“ uvedl pro server.

Filip Pešán je jako Liberečák spojený se zlatým obdobím libereckého hokeje. Jako trenér Tygry dovedl k titulu a dvěma účastem ve finále. Po konci v Liberci odešel na svaz, kde se stal šéftrenérem, vedl dvacítku, a nakonec i seniorskou reprezentaci, s ní ale neuspěl na šampionátu v Rize ani na olympiádě v Pekingu, kde s týmem neprošel ani do čtvrtfinále. Po turnaji tak byl odvolán.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Filip Pešán, pešán, tygři, Lausanne, hokej, reprezentace, trenér, Švýcarsko, Bílí Tygři Liberec, HC Lausanne, Petr Svoboda, olympijské hry, Dinamo Riga, Nagano

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové angažmá Filipa Pešána byla fáma, trenér do Švýcarska nejde  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.