Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberečtí hokejisté mají nového kapitána. Tygry povede navrátilec Bulíř

Bílí Tygři budou mít po čtyřech sezonách nového kapitána. Po Petru Jelínkovi se jím stane odchovanec klubu Michal Bulíř. Jelínek se přesune na pozici asistenta, kde ho doplní Michal Birner a také mladík Jan Šír.

Třicetiletý Liberečák si svou novou roli uvědomuje. „Důležité bude udělat dobrou atmosféru, abychom byli skvělá parta a někam to dotáhli. Ale není to samozřejmě jen o mně. Nás zkušených je tam víc, kteří si umí říct své," uvedl forvard Michal Bulíř, který loňskou sezonu strávil v Plzni, odkud se ale pod Ještěd vrátil.

Pro změnu na postu kapitána týmu se rozhodl trenér a sportovní ředitel týmu Patrik Augusta. „V naší kabině máme hodně hráčů s vítěznou mentalitou i vůdcovským charakterem. Vždy vítězíme i prohráváme jako tým. Letos jsem se rozhodl pro změnu a v nadcházející sezoně bude kapitánem Michal Bulíř," řekl.

I tato změna by podle něj mohla přispět k budoucím úspěchům. „Michal se vrátil domů, podepsal dlouhodobou smlouvu a já jsem přesvědčený, že je připraven společně s celým týmem směřovat k úspěchům a být vůdčí osobností a vzorem nejen na ledě, ale i mimo něj,“ dodal kouč.

Bulíř bude mít jako asistenty Jelínka, Birnera a teprve dvaadvacetiletého Šíra. „Petr bude jako poslední kapitán Michalovi k ruce svojí dlouholetou zkušeností s touto úlohou. Michal Birner je vzorem profesionality pro všechny hráče na ledě i mimo něj. Honza je zástupcem nastupující mladé generace, která prošla výchovou v našem klubu. Svým přístupem a tvrdou prací si řekl o větší roli v týmu," vysvětlil trenér.

V tomto složení se Tygři představí už v prvním domácím přípravném utkání. Ve čtvrtek přivítají Karlovy Vary.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Princ

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kapitán, bulíř, jelínek, Michal Bulíř, Petr Jelínek, Michal Birner, Jan Šír, Bílí Tygři Liberec, HC Škoda Plzeň, Patrik Augusta, HC Energie Karlovy Vary, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí hokejisté mají nového kapitána. Tygry povede navrátilec Bulíř  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.