Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do sezony jdeme s pokorou, ale známe svou sílu, řekl liberecký kouč Augusta

Čtvrtá sezona v pozici hlavního trenéra hokejistů Liberce čeká Patrika Augustu. Ve všech odehraných ročnících nejvyšší soutěže s týmem bez problémů postoupil do play off, což bude základní cíl Severočechů i pro nadcházející sezonu. Bílí Tygři ale věří, že budou schopni držet krok s hlavními aspiranty na titul a zapojí se do bojů o nejvyšší příčky.

„Stále se snažíme věci obměňovat, aby nedošlo ke stereotypům, a myslím si, že se nám daří. Čeká nás nová sezona s novým týmem, do které vstupujeme s pokorou, ale s myšlenkou, že známe naši sílu," řekl Augusta na dnešním setkání s novináři.

„Určitě bych chtěl, abychom měli lepší přesilovku než v minulé sezoně. Úspěšnější. A trošku více ofenzivy, více gólů," doplnil dvaapadesátiletý kouč k herním cílům v nadcházející sezoně. V minulém ročníku nastříleli Liberečtí v základní části extraligy 146 branek, celkem osm týmů na tom bylo lépe.

Severočeši se budou muset v nadcházející sezoně obejít bez nejzkušenějšího obránce Ladislava Šmída, který ukončil kariéru. V týmu skončili i druhý brankář Jaroslav Pavelka a útočníci Jakub Klepiš s Adamem Klapkou, který podepsal smlouvu s Calgary a pokusí se prosadit do NHL.

Místo nich Tygři angažovali gólmana Jakuba Neužila, lotyšského obránce Uvise Janise Balinskise a útočníky Michala Bulíře, Oscara Flynna a Michaela Frolíka. Jedenatřicetiletý Bulíř, jenž se do mateřského klubu vrátil po roce z Plzně, se stal kapitánem týmu.

„V přípravě se nám ofenzivně tolik nedaří, ale já jsem přesvědčený, že mužstvo je poskládané tak, aby góly padaly, a v sezoně začnou padat," uvedl Augusta, jenž je zároveň sportovním ředitelem a je zodpovědný za složení týmu.

Liberec zatím v přípravě odehrál sedm zápasů, ve kterých jen dvakrát vyhrál. Generálkou na start extraligy bude pro svěřence trenéra Augusty středeční utkání na ledě Kladna.

„Věřím, že mužstvo je na extraligu připravené, i když příprava je zvláštní v tom, že se nám zatím nepodařilo odehrát ani jedno utkání v plné sestavě. Provází nás drobná i větší zranění, ale jsem přesvědčený, že do sezony se další hráči vrátí," řekl Augusta. Zranění bere jako součást hokeje. „Zase dostali šanci jiní hráči a já jsem měl možnost podívat se po jiných vazbách (mezi hráči)," podotkl.

I proto Augusta nebere výsledky jako klíčové v této fázi sezony. „Na druhou stranu ale každý chceme vyhrávat. Celá sezona je proces a všichni směřujeme k závěru. Určitě bych byl radši, kdybych mohl všechny zápasy odehrát v ideálním složení, což se bohužel nestalo. Snažím se v tom ale hledat pozitiva," řekl Augusta. Klíčové jsou navíc podle něj výkony v soutěžních zápasech a ne v přípravě v srpnu.

Ohodnoť článek

Štítky Sport, hokej, extraliga, Liberec, sezona, Patrik Augusta, Bílí Tygři Liberec, Michal Bulíř, National Hockey League, Calgary Flames, Rytíři Kladno, HC Škoda Plzeň, Ladislav Šmíd, Michael Frolík, Jakub Klepiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do sezony jdeme s pokorou, ale známe svou sílu, řekl liberecký kouč Augusta  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.