Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tygři zahajují sezonu zápasem v Hradci. Známe naši sílu, říká trenér Augusta

Libereckým hokejistům končí dlouhá letní příprava. Do extraligy v pátek vstupují utkáním na ledě Hradce. Tým už je natěšený a podle trenéra Augusty zná svou sílu. Tempo nejvyšší hokejové soutěže se rozjíždí naplno, hned v neděli Tygři doma přivítají Kladno.

Tygři mají poměrně dost obměněný kádr, skončili Ladislav Šmíd, Jakub Klepiš nebo Adam Klapka, tým naopak posílil Michael Frolík, Michal Bulíř i obránce Balinskis. Liberečtí hokejisté v přípravě odehráli osm zápasů a zas tak moc se jim nedařilo. Z osmi zápasů vyhráli tři.

„Loni jsme v přípravě hlavně vyhrávali a start základní části poté nebyl dobrý. Výsledky něco napovídají, ale nejsou to nejdůležitější,“ nepřeceňuje přípravné zápasy jeden z tahounů týmu Michal Birner.

A s ním souhlasí i trenér Patrik Augusta. „Pořád to byla jen příprava. Sezóna je dlouhodobý proces, který směřuje k jejímu závěru. Určitě bych byl radši, kdybychom zápasy odehráli v sestavě, v jaké jsem si představoval. Bohužel se tak nestalo,“ připomněl, že tým se v létě potýkal s řadou absencí.

Augusta už vyhlíží start sezony. „Je před námi nová sezóna s novým týmem. Vstupujeme do ní s pokorou, ale známe naši sílu,“ dodal.

Tygrům sezona začíná zostra. V pátek od 18 hodin hrají na ledě vítěze loňské základní části Hradce Králové, v neděli se pak už od 16 hodin poprvé představí doma, kde přivítají Kladno.

Pro Tygry je Hradec na úvod sezony tradičním soupeřem, v prvním kole extraligy se s ním utkají počtvrté za posledních šest let. Souboj bude o to pikantnější, že v dresu domácích se představí odchovanec libereckého hokeje Marek Zachar.

Ohodnoť článek

Foto Jiří Princ

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, hradec, Patrik Augusta, trenér, Rytíři Kladno, Michael Frolík, Jakub Klepiš, Ladislav Šmíd, Michal Bulíř, Michal Birner, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři zahajují sezonu zápasem v Hradci. Známe naši sílu, říká trenér Augusta  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.