Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Tygři ukončili sérii porážek a porazili Boleslav 6:2. Hráči dřeli, ocenil trenér Augusta

Hokejisté Liberce porazili v 18. kole extraligy Mladou Boleslav 6:2, ukončili sérii šesti porážek v řadě a v tabulce se posunuli na deváté místo. Naopak Bruslaři padli pošesté za sebou a klesli na sedmou pozici. Premiérovým hattrickem v extraligové kariéře se na vítězství domácích podílel útočník Adam Najman.

Liberec do utkání vlétnul a již po 79 sekundách hry šel do vedení. Po Vlachově přihrávce otevřel skóre zápasu povedeným bekhendovým blafákem Najman. Na rozdíl dvou branek mohl vzápětí zvýšit Faško-Rudáš, Novotný ale skvěle zasáhnul.

Mladá Boleslav dostala šanci vyrovnat přesilovce pět na tři, Bílí Tygři se ale skvěle ubránili. Po návratu z trestné lavice měl navíc velkou šanci domácí Melancon, tváří v tvář Novotnému ale neuspěl. Hosté následně přebrali aktivitu, častěji se tak hrálo před Kváčou. V 18. minutě se Středočechům podařilo vyrovnat, střelou z mezikruží se prosadil Beránek.

Také úvod druhé části patřil Bruslařům, kteří dokázali otočit skóre utkání ve svůj prospěch. Po zmatcích v liberecké defenzivě si odražený kotouč našel Eberle a propálil Kváču mezi betony.

Poté diváky ze sedadel zvedla tvrdá bitka mezi domácím Vlachem a hostujícím Jeřábkem, kterou ovládl liberecký útočník. Tento moment Severočechy nastartoval a poté, co se ubránili v oslabení, v přesilovce vyrovnali. Novotného podruhé pokořil Najman. Liberečtí poté mohli v další početní výhodě jít dokonce do vedení, Šír s Birnerem ale po velkém závaru nedokázali dotlačit puk za záda mladoboleslavského brankáře.

Třetí část začala náporem Středočechů, kteří si svou aktivitou vybojovali přesilovku. Místo, aby vstřelili třetí gól, ale inkasovali. Šír vystihl chybnou rozehrávku hostů a svůj únik zakončil nekompromisní ranou nad Novotného rameno.

Další ránu do sebevědomí hostů zasadil o 77 sekund později po hezké Ordošově přihrávce Flynn, který se postaral o čtvrtou branku Liberce. Mladá Boleslav se poté musela tlačit dopředu, domácí Liberec ale pozorně bránil. Snížit mohl po individuální akci Aberg, bekhendovým zakončením však orazítkoval pouze horní tyč.

Bílí Tygři si v závěru své vítězství pojistili hned dvěma zásahy v přesilové hře, při hře pět na tři se trefil Balinskis a svůj první hattrick v kariéře následně zkompletoval Najman.

Patrik Augusta (Liberec) „Od první minuty jsme šli válčit. Nepříznivá série se s námi táhla už dlouho a byli jsme křehcí. V polovině zápasu to opět nešlo naším směrem, ale musím dát respekt Jardovi Vlachovi, který vyhranou bitkou naklonil zápas na naši stranu. Poté už jsem ze střídačky cítil, že si zápas nenecháme utéct. Hráči dřeli a ve třetí třetině za to byli odměněni góly a vítězstvím."

Ladislav Čihák (Mladá Boleslav) „Neodehráli jsme úplně špatné utkání. Bohužel nás ale srazily momenty ve třetí třetině, kdy jsme Liberci dva góly úplně darovali. Byly to hrubé chyby, které se opravdu nesmí stávat. Domácí poté byli na koni a my jsme navíc byli velmi nedisciplinovaní."

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 6:2 (1:1, 1:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 2. A. Najman (Vlach, Frolík), 32. A. Najman (Melancon, Birner), 44. Šír, 45. Flynn (Ordoš), 57. Balinskis (Filippi), 59. A. Najman (Melancon, Birner) - 18. M. Beránek (P. Kousal, Závora), 24. Eberle (Lunter). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Komárek, Zíka. Vyloučení: 5:7, navíc Vlach - R. Jeřábek oba 5 min, Štich do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5101.

Liberec: Kváča - Štibingr, Balinskis, Melancon, Rosandič, J. Dvořák, Derner, Kolmann - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Frolík, A. Najman, Vlach - Flynn, Jelínek, Ordoš - Rychlovský, Šír, Dlouhý. Trenér: Augusta.

Mladá Boleslav: Novotný - Pláněk, Pýcha, Stříteský, R. Jeřábek, Lintuniemi, Štich, Hanousek - Šťastný, J. Stránský, Aberg - P. Kousal, Závora, M. Beránek- Kantner, Kotala, Šmerha - Eberle, Bičevskis, Lunter. Trenér: Čihák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, 18. kolo, Liberec, Mladá Boleslav, BK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, Patrik Augusta, Ladislav Čihák, Aberg (Doubská hora), Ludvík Bohumil Kašpar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři ukončili sérii porážek a porazili Boleslav 6:2. Hráči dřeli, ocenil trenér Augusta  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.