Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pět zápasů. Disciplinárka potrestala Vlacha za faul na Zaťoviče

Útočník Liberce Jaroslav Vlach dostal trest na pět zápasů za faul na Martina Zaťoviče v úterním duelu hokejové extraligy s Kometou Brno. Liberecký hráč zasáhl soupeře loktem do oblasti hlavy a krku, v utkání za to dostal trest ve hře a už v páté minutě tak musel do kabin. Nyní mu předseda disciplinární komise Viktor Ujčík s ohledem na to, že už byl v uplynulých dvou letech trestán, vyměřil přísnější postih. K nepodmíněnému zastavení činnosti navíc dostal pokutu ve výši deseti procent ze základní odměny.

Ujčík po shlédnutí videozáznamu konstatoval, že Vlach z boku ve zranitelné pozici atakoval protihráče, kterého pravým loktem zasáhl primárně do oblasti hlavy a krku.

„Nikterak se nesoustředil na možnost ztížení rozehrávky, ale od počátku najetí na zákrok zřetelně postupoval se záměrem a úmyslem zasáhnout s plnou intenzitou Zaťoviče. Vlach měl výhradní odpovědnost za to, aby se svým zákrokem nedopustil bezohledného ohrožení zdraví protihráči a nezasáhl oblast jeho hlavy, což však v daném případě neučinil," konstatoval Ujčík.

Vlach tak nebude k dispozici už na páteční utkání Liberce na Spartě. Liberec vyhrál úterní dohrávku 17. kola extraligy nad Kometou 5:0. Faul Vlacha přišel už v první třetině, Liberec ale pětiminutové oslabení ubránil a poté rozhodl o vítězství.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, disciplinární, Liberec, Vlach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět zápasů. Disciplinárka potrestala Vlacha za faul na Zaťoviče  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.