Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Tygři v dramatickém zápase podlehli Hradci po prodloužení, rozhodl Jergl

V liberecké Home Credit Aréně se ve třetím zápase série play-off střetli domácí Tygři s Mountfieldem Hradec Králové. Série se do Liberce přesunula za vyrovnaného stavu 1:1. Druhý bod si ovšem nakonec připsal hostující Hradec, který zvítězil 2:1 po prodloužení.

Úvodní třetina patřila hostům. Mountfield si vypracoval více gólových příležitostí, které dokázal přetavit v první branku. Tu vstřelil ve 12. minutě po rychlém protiútoku Radovan Pavlík, který zužitkoval přihrávku Perreta. Liberečtí zvýšili obrátky, ale vyrovnat do konce první třetiny se jim však nepodařilo.

Do druhé třetiny vstoupili opět lépe hosté. K vidění byl svižný hokej s množstvím šancí na obou stranách. Největší libereckou příležitost na vyrovnání zápasu měl ve 36. minutě Birner, který však neproměnil akci dva na jednoho. Ke konci třetiny několikrát podržel Bílé Tygry brankář Kváča.

Třetí třetina začala zákrokem Kváči, při kterém si poranil tříslo. I přes viditelné bolesti se rozhodl dál v zápase pokračovat a hned minutu poté vychytal ve stoprocentní šanci Kevina Klímu. Tygři se hnali za vyrovnáním, ale nedokázali však využít ani půlminutovou přesilovku pět na tři. Konec třetí třetiny přinesl obrovské drama, v němž se nakonec povedlo domácím vyrovnat zásluhou kapitána Jelínka. Vyrovnání přinesla přesilovka zesílená o power play. Šlo se tak do prodloužení.

V prodloužení se rozhodlo rychle, když Jergl krásnou střelou pod horní tyč využil brzkou přesilovku a Hradec tak získal vedení v sérii 2:1.

Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK 1:2pp (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 59. Jelínek (Flynn, Balinskis) - 12. Radovan Pavlík (Perret), 61. Jergl (Blain, Smoleňák). Rozhodčí: Antonín Jeřábek, Jan Jaroš, Jiří Svoboda, Josef Špůr. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Střely na branku: 30:29. Diváci: 6 841.

Stav série: 1:2.

Bílí Tygři Liberec: Kváča – Neužil, Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann – Frolík, A. Najman, Flynn – Faško-Rudáš, Filippi, Birner – Rychlovský, Bulíř, Ordoš – Vlach, Jelínek, Šíř – Dlouhý.

Mountfield HK: Machovský – Kiviaho, Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Marcel – Zachar, Cingel, Lev – Perret, Lalancette, Jergl – Werek, Kev. Klíma, Okuliar – R. Pavlík, Pilař, Smoleňák

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Liberec, hokej, tygři, Hradec, play-off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři v dramatickém zápase podlehli Hradci po prodloužení, rozhodl Jergl  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.