Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Florbalisté zvládli restart nejvyšší soutěže. V Otrokovicích otočili a berou výhru po prodloužení

Po koronavirové pauze se znovu rozběhla nejvyšší florbalová soutěž. Liberecký FBC jel do Otrokovic. A začátek vůbec nezvládl, po první třetině prohrával už 0:4. Skvělým výkonem ale nakonec dokázal otočit a vyhrát 6:5 po prodloužení.

Ačkoliv první třetinu prohráli muži 0:4, nástup do utkání měli Severočeši výborný. V prvních dvanácti minutách soupeře přehrávali a domácí musel několikrát podržet fantastický Majrich. První branku vsítili otrokovičtí v čase 13:04, kdy se prosadil z protiútoku Peter Nehila. Tímto gólem odstartoval smršť, kterou nedokázali muži FBC Liberec zastavit. Do konce první třetiny se prosadil ještě Gál, Nagy a Vykopal.

Hodnocení trenéra Skružného


Odhodlaní hosté vstoupili do prostřední periody aktivně. Po necelých pěti minutách se poprvé prosadil Ferdan, který zužitkoval obnovenou spolupráci s Valešem. I v dalším průběhu útočili především hosté. Druhou branku tečoval do sítě Vojtěch Janeček a mohl oslavit první branku v nejvyšší soutěži. V posledních minutách padla branka na obou stranách. Nejprve nahlodal sestavu Liberce Grlický, zvyšující na 5:2. Na jeho trefu odpověděl, 33 sekund před druhou sirénou, Rozkovec. Po druhé periodě svítilo v Městské sportovní hale skóre 5:3 pro domácí.

Podívejte se na brankový sestřih


Rozhodujícím momentem se stala proměněná přesilová hra. V čase 44:08 se krásně trefil Kopecký, snižující na rozdíl jedné branky. O poznání veseleji bylo za tři minuty, když se uvolnil Světlík a konečně dokázal vyrovnat. V závěru zápasu měli šance oba týmy, ale misky vah byly spíše na straně hráčů Otrokovic, kteří nedokázali využít dvě přesilové hry. I proto muselo rozhodnout prodloužení.

Prodloužení se hrálo tři na tři. Tentokrát již trenéři nemohli odvolat brankáře a získat velkou výhodu. Tuto netradiční situaci lépe zvládli hráči FBC Liberec. Valeš přelstil soupeře a předložil míček Dleskovi, jenž neomylně rozhodl do prázdné brány.

Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE - FBC Liberec 5:6p (4:0, 1:3, 0:2, 0:1)

Branky: 14. Peter Nehila, 14. Ladislav Gál, 16. Michal Nagy, 17. František Vykopal, 39. Martin Grlický - 25. Prokop Ferdan, 35. Vojtěch Janeček, 40. Patrik Rozkovec, 45. Jakub Kopecký, 48. Jan Světlík, 65. Tomáš Dlesk. Rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Zásahy brankářů: Kevin Majrich 18 - Daniel Mück 16.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky FBC Liberec, florbal, superliga, soutěž, Otrokovice, FC Slovan Liberec, Michał Nagy, Jan Světlík, Panthers Otrokovice, Tomáš Sojka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté zvládli restart nejvyšší soutěže. V Otrokovicích otočili a berou výhru po prodloužení  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.