Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Liberečtí skokani slavili úspěchy na mistrovství České republiky v Desné

Před pár dny proběhlo v Desné letní mistrovství České republiky žáků a dorostu ve skoku na lyžích a severské kombinaci, kterého se zúčastnili i mladí závodníci SK Ještěd. V silné konkurenci závodníků z celé republiky dosáhli liberečtí reprezentanti velmi dobrých výsledků.

„Mistry republiky v severské kombinaci se staly v kategorii žaček ve věku devět a deset let Linda Rozsypalová a v kategorii žaček ve věku jedenáct a dvanáct let Sofie Štěpánková,“ uvedl za SK Ještěd Jiří Matoušek. Ve skocích na lyžích přivezli závodníci SK Ještěd další výrazná umístění. Mezi dorostenci obsadil Vojta Stolarz druhé a Jakub Šusta šesté místo.

Posledními závody v letní sezóně 2021 byl pro SK Ještěd večerní závod v německém Spitzkunnersdorfu. „Ani tam se mladí lyžaři SK Ještěd neztratili a ve všech jimi obsazených kategoriích slavili výrazná umístění na stupních vítězů,“ komentoval Matoušek. Zlatou medaili si odvezl například Ondřej Peterka, Martin Novák, Linda Rozsypalová nebo Viktorie Řeřichová.

„Letní sezóna je za námi a nezbývá než poděkovat mladým lyžařům za skvělé výkony, trenérům Věchtovi a Drbohlavovi za jejich práci a samozřejmě nemalý dík patří rodičům za to, jak vytvářejí podmínky svým dětem pro jejich sportovní vyžití,“ dodal Matoušek s tím, že oddíl skoku na lyžích a severské kombinace se snaží vytvořit pro své svěřence co nejlepší zázemí, ačkoliv jim v Liberci chybí žákovské skokanské můstky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ota Mrákota

Štítky Liberec, skok na lyžích, sport, Desná, mistrovství, Česko, Ještěd, skoky na lyžích, severská kombinace, Martin Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí skokani slavili úspěchy na mistrovství České republiky v Desné  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.