Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Liberecku se bude vybírat nový senátor. Obhájit chce Canov, hlásí se liberecká náměstkyně

V rámci komunálních zářijových voleb proběhnou v libereckém obvodu i volby senátní. Jasným favoritem je dosavadní senátor Michael Canov (Starostové pro LK), který obhajuje mandát, vyzvat ho hodlá náměstkyně primátora Liberce Radka Kotasová Loučková (ANO), Martina Motshagen (ODS) a Svatopluk Holata (SPD). Nikdo jiný zatím kandidaturu neoznámil.

Jako první svou kandidaturu oznámil dosavadní senátor Michael Canov, který své křeslo obhajuje. Důvěru dostal na sněmu Starostů pro Liberecký kraj už v prosinci loňského roku. „Velmi si podpory od svých kolegyň a kolegů vážím. Znamená pro mě, že jsem i v jejich očích platným členem Senátu a budu dál pokračovat ve svém úsilí,“ uvedl Michael Canov.

I letos bude velkým favoritem, už před šesti lety v Liberci vyhrál s velkým náskokem první i druhé kole. V prvním mu dali voliči 45,30 procenta hlasů, do druhého s ním postoupil majitel frýdlantského pivovaru Marek Vávra (ANO). Pro Canova ve druhém kole hlasovalo 80,18 procenta voličů.

ANO letos jako protikandidátku postaví současnou náměstkyni primátora Liberce Radku Loučkovou Kotasovou. „Více než osmnáct let se věnuji regionálnímu rozvoji a dotacím. Znám tuto oblast z vedení poradenské firmy, z pozice krajské radní i náměstkyně primátora statutárního města Liberec. Tyto zkušenosti bych ráda uplatnila i v senátu,“ uvedla ke kandidatuře politička.

Svého kandidáta představilo také hnutí SPD. Do senátu se bude chtít dostat Svatopluk Holata, který vede i kandidátku hnutí do komunálních voleb v Liberci.

Čtvrtým zájemcem o křeslo v senátu za Liberecko pak bude za ODS Martina Motshagen, projektová manažera MCU Koloseum v Liberci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Bezděk

Štítky volby, Liberec, senát, canov, ODS, ano, starostové, spd, Michael Canov, Liberecký kraj, ANO 2011, primátor, Svoboda a přímá demokracie, Starostové a nezávislí, Marek Vávra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Liberecku se bude vybírat nový senátor. Obhájit chce Canov, hlásí se liberecká náměstkyně  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.