Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V České Lípě vítězné ANO podepsalo koaliční smlouvu s Živou Lípou

Zástupci hnutí ANO, které v České Lípě zvítězilo v komunálních volbách, podepsali ve čtvrtek koaliční smlouvu s uskupením Živá Lípa. Funkci starostky města by i nadále měla zastávat Jitka Volfová (ANO). V plánu mají dokončit stavbu na koupališti, opravu Kounicova domu nebo třeba revitalizaci Škroupova náměstí.

ANO naváže s Živou Lípou na spolupráci z minulého období. „S Živou Lípou máme za sebou čtyři roky korektní spolupráce, máme společné vize a umíme se dohodnout. Pokračování koalice je proto logickým krokem. Pro obě uskupení je prioritou, aby byla Česká Lípa bezpečným, upraveným a čistým městem pro všechny generace,,“ uvedla Volfová. Chtějí proto zřídit městské technické služby, posílit městskou polici, zlepšit stav chodníků a silnic a také zajistit možnosti bydlení mladým rodinám.

Prvním místostarostou by měl být Martin Brož (ANO) a druhým místostarostou Jakub mencl (ŽL). Zastupitelé se v novém složení sejdou 24. října, kdy rozdělení funkcí ještě potvrdí.

V České Lípě získalo hnutí ANO v zářijových komunálních volbách 40,8 % hlasů, což představuje 13 mandátů v pětadvacetičlenném zastupitelstvu. „Výsledek chápeme jako ocenění naší dosavadní práce od voličů a zároveň veliký závazek do budoucna. Uděláme maximum pro naplnění našeho programu, který myslí na starší spoluobčany i mladé rodiny. Větší pozornost chceme věnovat i veřejnému prostoru, aby naše město fungovalo nejen co se týče služeb, ale bylo více přívětivým a hezkým místem pro život,“ sdělila Volfová.

Náročná bude podle Volfové příprava rozpočtu na příští rok, město zatím neví, jak bude nakupovat plyn. „Hovořilo se o státním obchodníkovi s energiemi právě pro veřejnou správu, zatím ale není. My máme ještě elektřinu na příští rok, ale plyn musíme zajistit od 1. ledna a dodavatelé s velkými odběrateli nechtějí uzavírat smlouvy. I kvůli tomu zvažujeme, zda rozpočet na příští rok schválit ještě v prosinci nebo počkat a schválit ho třeba až na konci ledna," dodala Volfová. I před čtyřmi lety zahajovalo město po volbách rok s rozpočtovým provizoriem a zásadní problémy to nezpůsobilo.

„Doba, která nás čeká, vůbec nebude lehká a my se musíme soustředit na to, abychom všechny ty věci ustáli, velkým zásahem do financí budou energie, připravujeme i krizová opatření, rozhodně ale chceme, aby děti chodily do škol," zdůraznila Volfová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ANO

Štítky Liberecký kraj, volby, komunální, Česká Lípa, koalice, hnutí ano, živá lípa, ANO 2011, Jitka Volfová, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Škroupovo náměstí, Martin Brož, koaliční smlouva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V České Lípě vítězné ANO podepsalo koaliční smlouvu s Živou Lípou  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.