Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Radimovicích vyhrálo hnutí Budoucnost pro Radimovice. Účast byla nadprůměrná

V obci Radimovice na Liberecku v opakovaných volbách vyhrálo hnutí Budoucnost pro Radimovice v čele s Robertem Markem. To porazilo hnutí Pro Radimovice. Volební účast byla přes 65 procent.

V opakovaných volbách v Radimovicích na Liberecku byla volební účast 65,61 procenta. Kandidovala dvě uskupení. Zvítězilo hnutí Budoucnost pro Radimovice, které porazilo hnutí Pro Radimovice, v jehož čele byl dosavadní starosta Lukáš Marek. Vyplývá to z výsledků voleb zveřejněných na webu Českého statistického úřadu.

Radimovice jsou malou obcí s 350 obyvateli na Liberecku. V řádných volbách loni v září se tam o přízeň voličů ucházelo jedno uskupení Pro Radimovice, které sestavilo sedmičlennou kandidátku, a čtyři lidé kandidovali samostatně. Do zastupitelstva se dostalo šest kandidátů uskupení Pro Radimovice a samostatný kandidát Robert Marek.

Zastupitelstvo ale dlouho nevydrželo, kvůli neshodám postupně rezignovali zástupci uskupení Pro Radimovice. Kvůli poklesu členů pod pět, což je minimum vyžadované zákonem, se volby konaly znovu. Hnutí Budoucnost pro Radimovice v čele s Robertem Markem získalo ve volbách pět mandátů, dva má Pro Radimovice.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky Liberecký kraj, Radimovice, volby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Radimovicích vyhrálo hnutí Budoucnost pro Radimovice. Účast byla nadprůměrná  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.