Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za květen vyhasl na krajských silnicích jeden život. Zemřel spolujezdec při pádu auta z hráze

Během minulého měsíce zemřel na silnicích Libereckého kraje jeden člověk. Ke smutné události došlo při nehodě osobního auta v Hradčanech na Českolipsku, kde řidič vjel na opravovaný úsek hráze a s vozem spadl do pětimetrového příkopu.

Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly čtyři životy, loni za stejné období zemřelo pět lidí. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

Řidič auta nerespektoval dopravní značení a vjel za tmy na hráz rybníka, která je kvůli rekonstrukci uzavřená. „Vozu si všimla naše motorizovaná hlídka, která chtěla přestupek s řidičem vyřešit, ale než ho stačila zastavit, Octavie se zřítila do zhruba pětimetrového příkopu," uvedla tehdy regionální policejní mluvčí Ivana Baláková. Tragická nehoda se stala 21. května kolem 22:00, řidič utrpěl středně těžké zranění.

Řidič vjel na opravovaný úsek, s autem se zřítil z pěti metrů. Spolujezdec nehodu nepřežil

K tragické nehodě došlo v pátek večer v katastru obce Hradčany. Řidič octavie vjel na uzavřený úsek silnice II/270, kde zrovna probíhá oprava mostu a hráze a s autem se zřítil ze srázu. Přímo na místě zemřel spolujezdec, řidič utrpěl středně...

Celkem se během května v kraji stalo podle předběžných statistik 363 nehod, což je o 48 méně než loni. Při nehodách byli tři lidé těžce zraněni, 90 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 15,47 milionu korun. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo v pondělí 24. a v pátek 28. května, v obou dnech jich bylo 16.

Od začátku letošního roku se podle předběžných údajů v kraji stalo 1674 nehod, při nichž 13 lidí utrpělo těžké a 305 lehké zranění a zničen byl majetek za 73,6 milionu korun. Za loňský leden až květen policisté evidují 1714 nehod, 17 těžce a 336 lehce zraněných a škody za více než 77 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, automobilová, květen, 2021, Liberecký, úmrtí, havárie, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, Hradčany, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za květen vyhasl na krajských silnicích jeden život. Zemřel spolujezdec při pádu auta z hráze  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.