Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Víkendové počasí vylákalo na silnice motorkáře. Policisté se zaměřili na kontrolu dodržování předpisů

Během uplynulé neděle provedli policisté v Libereckém kraji v rámci dopravně bezpečnostní akce kontrolu řidičů, tentokrát se zaměřili hlavně na motorkáře. Odhalili velké množství přestupků.

Cílem těchto akcí je snížit počty a následky dopravních nehod řidičů motocyklů, kteří jsou v silničním provozu více zranitelnými účastníky. „V neděli pěkné počasí vylákalo mnoho řidičů na projížďku s motocyklem, ne všichni však dodržovali pravidla silničního provozu. Policisté ovšem neponechávali bez povšimnutí ani přestupky řidičů ostatních vozidel,“ informovala preventistka KŘP Libereckého kraje Martina Frýdová.

Do akce se zapojilo celkem jednadvacet policistů z dopravní a pořádkové služby. Zkontrolovali 117 vozidel a odhalili přestupky ve 48 případech, z toho se jednalo o 45 motocyklistů. Jeden případ policisté oznámili do správního řízení, ostatním řidičům udělili blokovou pokutu v celkové hodnotě 30 500 korun.

„Nejčastějším přestupkem řidičů bylo užití vozidla, které pro provoz na pozemních komunikacích nesplňuje technické podmínky stanovené zákonem, a to v 18 případech. Dále 12 řidičů překročilo nejvyšší dovolenou rychlost a 2 řidiči nepředložili zelenou kartu od vozidla,“ sdělila Frýdová.

V letních měsících policisté kontrolují motorkáře nejen v rámci dopravně bezpečnostních akcí, ale i při běžném výkonu služby. „Řidiči motocyklů, pamatujte na to, že byste měli jezdit bezpečně a zbytečně neriskovat, abyste se z každé cesty vrátili vždy domů ke svým blízkým,“ apelovala na závěr preventistka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, doprava, bezpečnost, prevence, policie, motorkáři, pokuta, přestupky, motocykl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkendové počasí vylákalo na silnice motorkáře. Policisté se zaměřili na kontrolu dodržování předpisů  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.