Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skiareály v Libereckém kraji zatím sezonu nezahájí. Pro běžkaře tratě budou

Skiareály v Libereckém kraji sezonu zahájí nejdříve příští týden. To platí i pro Ještěd v Liberci, který původně zahájení provozu na 1,5 kilometru dlouhé páteřní sjezdovce Nová Skalka avizoval na tuto sobotu. Pro běžkaře v sobotu ráno Jizerská o.p.s. poprvé upraví stopy Jizerské magistrály.

Jizerská o.p.s. dnes uvedla, že v sobotu ráno díky vstřícnosti Lesů ČR poprvé upraví běžecké stopy na magistrále. Půjde o okruh z Bedřichova přes Novou Louku, Hřebínek, Kristiánov a zpět a také trasu z Bedřichova přes Smědavu na Jizerku i k Josefovu Dolu.

„My 10. prosince neotevřeme, sjezdovka by ještě nebyla v takovém stavu, abychom na to pustili lyžaře, takže my zahájení posouváme do příštího týdne," uvedl ředitel skiareálu na Ještědu Jakub Hanuš. Podle něj příští dny, kdy by mělo mrznout, chtějí dokončit zasněžování páteřní sjezdovky. „Směřujeme otevření nejpozději k pátku 16. prosince," dodal Hanuš.

V Jizerských horách sice bude o tomto víkendu v částečném provozu Severák v Hraběticích, část zvaná Kampa ale bude přístupná jen pro lyžařskou školu. „Nebude to pro veřejnost," řekl Pavel Bažant ze Ski bižu, která provozuje v Jizerských horách tři největší skiareály včetně Severáku. Bažant předpokládá, že pro veřejnost některý z areálů zpřístupní nejdříve 17. prosince, spíše to ale bude později.  „Děláme vše pro to, abychom stoprocentně jeli na Vánoce," dodal.

Zahájení provozu o příštím víkendu podle informací od provozovatelů zvažují například Rejdice na pomezí Jizerských hor a Krkonoš nebo krkonošské Benecko. Největší skiareál v kraji, který je v krkonošské Rokytnici nad Jizerou, zřejmě otevře až na Vánoce. „Zatím není dostatek sněhu, i když teď nějaký padá," řekl ředitel rokytnického skiareálu Vít Pražák.

Podle údajů z meteorologických stanic leží v západní části Krkonoš maximálně okolo čtvrt metru přírodního sněhu, stejně jako v Jizerských horách.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký, zima, sport, lyžování, skiareály

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály v Libereckém kraji zatím sezonu nezahájí. Pro běžkaře tratě budou  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.