Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cyklostezka mezi Novým Borem a Českou Lípou se posunula. Stavba by mohla začít za dva roky

Mezi Novým Borem a Českou Lípou vznikne cyklostezka, která odvede cyklisty z dopravně vytížené silnice první tříd, kudy denně projede zhruba šestnáct tisíc automobilů. Stavba by mohla začít v roce 2023.

O vybudování cyklostezky usilují obě města již řadu let. V současné chvíli musí cyklisté překonávat při jízdě z České Lípy do Nového Boru rušnou komunikaci I/9, na které se nejenže vyhýbají vozidlům, ale ještě musí dávat pozor na chodce.

Nový Bor vybral nejkratší ze tří nabízených variant. Měří 5,7 kilometru a kopíruje hlavní silnici. „Cyklotrasa má plnit hlavně dopravní funkci, tedy sloužit především obyvatelům obou měst a obcí podél trasy k cestě do práce, do školy,“ informoval starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Z Nového Boru by měla cyklostezka vést od křižovatky ulic Smetanova a Husova až do Pihelu po pravé straně ve směru na Lípu. Dále by měla pokračovat na Staré lady.

„Na své části cyklostezky nevlastní Česká Lípa skoro žádné pozemky. Po upřesnění trasy cyklostezky tak musí město zahájit jednání s majiteli jednotlivých pozemků,“ konstatovala již dříve starostka České Lípy Jitka Volfová.

Ještě letos by měla být hotová projektová dokumentace. V příštím roce se chystá Nový Bor požádat o dotaci. Kromě tohoto projektu by Nový Bor v budoucnu rád navázal etapou cyklostezky do Chotovic. „Kvůli složitosti některých majetkoprávních vypořádání ještě není daná finální trasa této etapy,“ komentoval Dvořák.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Valašsko moje

Štítky Českolipsko, Nový Bor, Česká Lípa, cyklostezka, cyklisté, Jaromír Dvořák, Jitka Volfová, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka mezi Novým Borem a Českou Lípou se posunula. Stavba by mohla začít za dva roky  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.