Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rozsáhlá rekonstrukce jablonecké ulice V Aleji je dokončena a dokonce dříve

O čtvrt roku dřív, než se původně plánovalo, dokončili v Jablonci nad Nisou rekonstrukci ulice V Aleji. Hotové jsou i zahradnické pláce, které měly podle harmonogramu skončit až v polovině listopadu.

Ulici tak znovu lemuje stromořadí, řekl náměstek primátora pro rozvoj Petr Roubíček. Obnova ulice přišla na 23 milionů korun a patřila k největším projektům města v posledních dvou letech.

Kvalitu práce v ulici prověřily ještě před jejím otevřením přívalové deště, které v minulém týdnu Jablonec zasáhly a na řadě míst komunikace poškodily. V Aleji, ale zásadní škody nezpůsobily. „Déšť jen vyplavil kačírek ze záhonů na vozovku," řekl vedoucí oddělení investiční výstavby magistrátu Pavel Sluka. Ulici tak museli před jejím otevřením vyčistit.

Práce začaly loni v dubnu

Rekonstrukce ulice v Aleji začala loni v dubnu a trvala dvě stavební sezony. Obnovy se dočkal nejen povrch, ale také inženýrské sítě včetně kanalizace a vodovodu. Kvůli stavbě přišla ulice o původní lipové stromořadí. „Většina stromů byla ale z dendrologického pohledu dožilá a neperspektivní a některé navíc byly v místech plánovaných parkovacích stání," uvedl Roubíček. Nové stromořadí je tvořeno javory a muchovníky.

„Ulice opět odpovídá svému jménu. Celá je lemovaná nově vysazenou alejí stromů, osazené jsou nové stožáry veřejného osvětlení. Úpravami prošly všechny křižovatky, ulice má komplet nové povrchy a chodníky, místní mají upravené vjezdy do zahrad, řád dostala parkovací stání, takže vozy zde už neparkují, kde řidiče napadne," dodal primátorův náměstek.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky ČR, automobilová, stavby, správa, Jablonec nad Nisou, Alej, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozsáhlá rekonstrukce jablonecké ulice V Aleji je dokončena a dokonce dříve  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.