Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U přehrady už stojí nové semafory. Řidiče ale stále čeká omezení

Na rušné křižovatce Palackého a Riegrovy ulice v Jablonci nad Nisou stojí nové inteligentní semafory, provoz je tam ale kvůli stavebním pracím zatím stále omezený.

Palackého ulice je hlavní jabloneckou tepnou, po níž denně projedou tisíce automobilů, na modernizaci dvou tamních křižovatek se pracuje od začátku srpna. Stavba za 17,5 milionu korun by měla být hotová do konce listopadu, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Stavební práce se posunuly do další etapy. „V současné chvíli se dokončují chodníky na křižovatce ulic Palackého a U Přehrady, umístěné jsou i nové inteligentní semafory a stožáry osvětlení. Stavba se nyní přesouvá do ulice Riegrova, kde se bude stavět odbočovací pruh do Mšena. Průjezd křižovatkou budou řídit světla," popsal nový dopravní režim v důležitém dopravním uzlu v blízkosti jablonecké přehrady Petr Mikulášek z oddělení investiční výstavby města.

Modernizace umožní plynulejší průjezd

Modernizace dvou navazujících křižovatek Palackého ulice s Riegerovou a U Přehrady by měla zajistit plynulejší průjezd touto částí města. Cílem projektu bylo odstranit havarijní stav semaforů, které nedokázaly reagovat na hustotu provozu, a rozšířit Riegrovu ulici o odbočovací pruh do Mšena. Do konce listopadu stavbaři postoupí ještě z pruhu vedle bývalého Jablonexu do pruhu k restauraci Ex. I tato strana dostane podle Mikuláška chytré semafory, oprava čeká i chodníky, vozovky v křižovatkách pak ještě získají nový povrch.

Na rekonstrukci křižovatek by v příštím roce měla navázat výstavba pruhů pro cyklisty podél celé Palackého ulice, která je bezmála dva kilometry dlouhá. Na stavbu za více než 40 milionů korun žádá Jablonec evropskou dotaci z Integrovaného plánu rozvoje území Liberec – Jablonec nad Nisou. Získat může více než 16 milionů korun. Cílem je podle mluvčí magistrátu zvýšení bezpečnosti cyklistů a ostatních účastníků bezmotorové dopravy při průjezdu Palackého ulicí v celé její délce.

„Úpravy čekají celou ulici Palackého od Horního náměstí po lávku před okružní křižovatkou Ostrý roh. Projekt je rozdělený do dvou částí. První úsek je od Horního náměstí po autobusovou zastávku Jablonex mezi ulicemi U Přehrady a U Rybníka. Druhý úsek vede od Riegrovy ulice až k lávce před kruhovým objezdem Ostrý roh. Pokud město uspěje se žádostmi o dotace, oba úseky by se měly stavět ve 2. a 3. čtvrtletí příštího roku," dodala Fričová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky automobilová, stavby, správa, Jablonec nad Nisou, přehrada, Mšeno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U přehrady už stojí nové semafory. Řidiče ale stále čeká omezení  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.