Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Za týrání koček dostane jen podmínku. Je to plivnutí do obličeje, říká vedoucí útulku

Martin Králík brutálně zabil a týral několik koček. Případ, kterým se od počátku loňského roku zabývá policie a Liga na ochranu zvířat (LOZ), stanul před soudem. Proti původnímu rozsudku, který poslal tyrana za mříže na šestnáct měsíců, se odvolal. Nyní skončil s pouhou podmínkou. Pro ochránce zvířat je to velké zklamání. Současný rozsudek není pravomocný.

Za týrání, brutální zabití a trýznění koček rozhodl Okresní soud v Jablonci o trestu ve výši šestnáct měsíců za mřížemi. Proti rozhodnutí se obviněný Martin Králík odvolal a případ se tak vrátil před soud.

Včerejší rozsudek zdrtil vedoucí lučanského útulku LOZ Dagmar Kubištovou, která je u kauzy od samého počátku. Soud nově uložil obviněnému nižší trest v podobě podmínky o délce patnácti měsíců na tři roky. Součástí rozsudku je také desetiletý zákaz chovu jakéhokoliv zvířete. Smířila jsem se s tím, že od odvolacího soudu odejde psychopatický vrah koček se snížením trestu z původních 16 měsíců "na tvrdo" třeba o pár měsícůň,popsala včera Kubištová.

Tyran koček z Jablonce dostal 16 měsíců za mřížemi. Proti rozsudku se odvolal

Za brutální zabití a týrání koček poslal Okresní soud v Jablonci na šestnáct měsíců za mříže Martina Králíka. Ten se proti rozhodnutí soudu odvolal. Případ tak poputuje ke Krajskému soudu v Liberci.

Během loňské prohlídky objevila policie v místě bydliště Martina Králíka čtyři mrtvé kočky, které byly podle pozdějších zjištění zabity trýznivým způsobem.

Rozsudek je plivnutím do obličeje

Podlé svého vyjádření ale coby optimista věřila ve spravedlnost a přála si, aby soudce obviněnému muži nějaký ten měsíc v nápravném zařízení přidal. „Tím, že mu trest klesl až na pouhou podmínku mně i policistům, kteří poctivě případ vyšetřovali, dnešním rozhodnutím česká justice plivla do obličeje, zveřejnila Kubištová ve svém prohlášení na sociálních sítích s tím, že tímto rozhodnutím ztratila důvěru v českou justici.

Po sociálních sítích se šíří informace o týrání a zabití koček v Jablonci. Případ vyšetřuje policie

Od brzkých ranních hodin se po sociálních sítích šíří informace o údajném týrání zvířat, ke kterému mělo dojít na Jablonecku. Případem se zabývá policie ve spolupráci s Ligou na ochranu zvířat.



Rozsudek není pravomocný. Může se proti němu odvolat státní zástupkyně.To bodnutí do zad je tak bolestivé, že mi vzalo veškerou energii v tomhle státě za něco bojovat. To zklamání je tak velké, že mě štve, že jsem postupovala podle zákona a chtěla jsem docílit spravedlivého trestu, poctivě, správně, tak jak se má,dodala.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Jablonec, týrání, krimi, policie, kočka, soud, Dagmar Burešová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Halama

pracky bych mu přerazil !

Sobota, 4. prosince 2021, 14:03Odpovědět

Za týrání koček dostane jen podmínku. Je to plivnutí do obličeje, říká vedoucí útulku  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.