Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

První letošní miminko v kraji je malá Maya. Narodila se v Jablonci

Prvním miminkem roku 2022 narozeným v Libereckém kraji je malá Maya. Na svět přišla v Jablonci nad Nisou v 00:53. Holčička váží 2675 gramů, jak je velká, zatím nikdo neví, protože ji ještě nezměřili.

Rodiče novorozené dívenky jsou z Nového Města pod Smrkem a Maya je jejich prvním dítětem. V ostatních nemocnicích v Libereckém kraji - v Liberci, České Lípě a Jilemnici na první dítě roku po 08:00 stále čekali.

V jablonecké porodnici bylo dnes v noci opravdu rušno, na silvestra tam pomohli na svět sedmi dětem - třem holčičkám a čtyřem chlapečkům. „Poslední miminko roku 2021 přišlo na svět ve 22:59," uvedla mluvčí jablonecké nemocnice Jana Válková. Přivítání prvního miminka roku 2022 se podle mluvčí vzhledem k epidemiologické situaci uskuteční v pondělí 3. ledna v úzkém kruhu. „Předání zlatého dukátu od pana primátora, případně hejtmana proběhne prostřednictvím ředitele nemocnice Víta Němečka," dodala.

Zlatý dukát letos bez návštěvy hejtmana

„První děti narozené v Libereckém kraji dostanou stejně jako v minulých letech od hejtmana Martina Půty pamětní zlatý dukát, kvůli koronaviru ale zřejmě nebude možná hejtmanova osobní návštěva," řekl mluvčí krajského úřadu Filip Trdla. Rodiče první holčičky a prvního kluka dostanou také tradičně peněžitý dar 5000 korun a dětskou kosmetiku. Hrádecký výrobce dětských plen Drylock připravil pro první děti roku poukázky na 2022 plen.

I loni byla prvním miminkem v kraji holčička, narodila se v Jilemnici. Mariana přišla na svět ve 2:24. rodiče ale přijeli ze sousedního Královéhradeckého kraje, z Jičína. Zdravá holčička měřila 51 centimetrů a vážila 4,13 kilogramu, dnes slaví první narozeniny. V předchozích třech letech vždy v pomyslné soutěži v kraji zvítězila Nemocnice s Poliklinikou v České Lípě, letos ale i tam zatím na první letošní miminko čekají.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Rainer_Maiores/Pixabay

Štítky rodina, zajímavosti, Nový rok, Liberecký, mimino, dítě, Mayo, Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj, nemocnice, dukát, Jilemnice, Jana Janěková, Vít Němeček, Liberec, Česká Lípa

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

První letošní miminko v kraji je malá Maya. Narodila se v Jablonci  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.