Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dětské dopravní hřiště v Jablonci se v létě přesune do Tyršových sadů. Návštěvnost by se měla zvýšit

Dětské dopravní hřiště v Jablonci nad Nisou se v létě přesune do Tyršových sadů v centru města. Zázemí budou mít strážníci i půjčovna kol a koloběžek v sokolovně. Využitelnost dopravního hřiště, které je stranou v ulici Podskalí, byla v minulosti o prázdninách velmi nízká, od přesunu do centra si městská policie slibuje větší zájem.

Strážníci si vybrali Tyršovy sady, které nabízejí přívětivější prostředí než dopravní hřiště, protože vzrostlé stromy zajišťují stín. „Máme zde služebnu i se skladem, kde můžeme mít kola, koloběžky a odrážedla schované. Mobilní dopravní hřiště dětem umožní zopakovat si praktické znalosti předpisů. Kvůli hygieně je však nutné, aby děti měly vlastní přilbu a případně i chrániče," řekl ředitel jablonecké městské policie Michal Švarc.

Děti, které tam přijdou, si budou moci v pracovní dny od 8:00 do 14:30 zdarma vypůjčit koloběžku nebo kolo a vyzkoušet si, jak se umí pohybovat podle dopravních předpisů. Výhodou je podle ředitele i zázemí v sokolovně, kde jsou nejen toalety, ale také možnost občerstvení, to na dětském dopravním hřišti chybí.

Větší bezpečnost v parku a okolí

Park je podle Švarce pro rodiče a děti také lépe dostupný veřejnou dopravou, přítomnost dalších strážníků navíc podle něj přispěje k většímu pocitu bezpečí v parku. „Ale nejen v něm, i v jeho blízkém okolí. Zejména pak v okolí ulice Nová Pasířská a v problémové lokalitě ulice Na Vršku," řekl Švarc. 

Mobilní hřiště nabídne vyžití také dětem ukrajinských uprchlíků, které budou trávit čas v Integračním centru Sokolka v sokolovně. „Přes léto je držet uvnitř na nějakých aktivitách je horší varianta, než jim dát možnost se prohánět po parku pod odborným dohledem městské policie, kde se i něco naučí," řekl náměstek primátora David Mánek.

Integrační centrum funguje v sokolovně od března a zajišťuje například kurzy češtiny a další pomoc pro Ukrajince a také program pro děti uprchlíků. Jablonec na jeho provoz přidá o prázdninách měsíčně 50 000 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky ČR, správa, doprava, policie, děti, Jablonec nad Nisou, hřiště, léto, Tyršovy sady (Pardubice), obecní policie, Podskalí, Michal Švarc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětské dopravní hřiště v Jablonci se v létě přesune do Tyršových sadů. Návštěvnost by se měla zvýšit  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.