Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Městská policie v Jablonci funguje už třicet let, poprvé má plný stav. Pomohly nové benefity

Městská policie v Jablonci nad Nisou má poprvé za 30 let své existence plný stav strážníků. Pomohly nové benefity a náborový příspěvek 150 000 korun pro nové městské policisty, které zastupitelé schválili v závěru loňského roku. Podařilo se díky tomu nabrat pět nových lidí, Jablonec tak teď má 49 strážníků,

Městskou kasu přijdou podle předběžných odhadů benefity ročně zhruba na 1,2 milionu korun. Ještě loni na podzim měla městská policie v Jablonci 44 strážníků, podle ředitele Michala Švarce se lidi podařilo udržet a nabrat nové v době, kdy založili městskou policii ve Frýdlantu na Liberecku a také v Harrachově na Jablonecku.

„Po tom schválení benefitů jsme zaznamenali zvýšený zájem, kdy se nám ozývali i strážníci z jiných měst a měli zájem, že by přestoupili k nám," doplnil Švarc. Do čtyř let by mělo v Jablonci do důchodu odejít deset strážníků, ředitel ale věří, že díky motivačnímu programu se za ně podaří najít náhradu.

Náborový příspěvek i lákavé benefity

Náborový příspěvek je určený pro nové strážníky, vyplacený ho nedostanou hned, ale ve třech splátkách. Strážník, který po úspěšném složení zkoušky získá osvědčení nutné k výkonu své práce, dostane 25 000 korun, stejnou částku mu pak město vyplatí po skončení dvanáctiměsíční zkušební doby.

Zbylých 100 000 korun dostane strážník po úspěšném vykonání zkoušky odborné způsobilosti po pěti letech. Pro současné strážníky připravilo město odměny podle odpracovaných let a dny placeného volna navíc na rekondiční pobyt a také příspěvek na něj.

Vedení města se s odbory také dohodlo na zvýšení stravného pro strážníky ve službě, které se zvýšilo ze sto korun na 150 korun. Město také nabízí strážníkům bydlení. Prostřednictvím rady města je primátor Jiří Čeřovský připraven řešit bytové problémy zaměstnanců městské policie přidělením bytu v obecním zájmu, pokud takový byt bude dostupný. Podmínkou přidělení obecního bytu je pracovní smlouva na dobu neurčitou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MP Jablonec nad Nisou

Štítky ČR, správa, policie, peníze, Jablonec nad Nisou, obecní policie, Michal Švarc, Jiří Čeřovský, Liberecký kraj, Frýdlant, Harrachov, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie v Jablonci funguje už třicet let, poprvé má plný stav. Pomohly nové benefity  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.