Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Požár v domě seniorů v Jablonci nad Nisou poničil tři byty. Oprava bude stát přes milion korun

Po úterním požáru v centru sociálních služeb v Jablonci nad Nisou zůstaly tři zničené byty a další prostory, jejich obnova přijde podle odhadů radnice na více než milion korun. O seniory z poničených bytů se postaraly rodiny, žena z bytu, kde oheň vypukl, skončila v nemocnici.

„Hospitalizovaná žena by měla být ale brzy propuštěna a pak se o ni postará rodina, čeká na umístění v domově důchodců,“ řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Oheň vypukl ve třetím patře domova s pečovatelskou službou v Palackého ulici v úterý v podvečer. Záchranáři ošetřili deset lidí, 22 jich museli z domu evakuovat. Po uhašení požáru a odvětrání budovy se ale většina z nich mohla do svých bytů vrátit. Oheň poničil podle Fričové nejen byt, v němž vypukl, ale také byt pod ním a nad ním. „Obyvatelé těchto dvou zničených bytů jsou u svých rodin, magistrát pro ně vytipoval náhradní byty ve stejném domě," dodala mluvčí radnice.

Dům v Palackého ulici prošel v letech 2018 a 2019 náročnou rekonstrukcí za 32 milionů korun. „Má zateplenou fasádu, podlahy, střechy a odvětrání s rekuperací společných prostor, dostal nová okna a zábradlí balkonů. V domě jsou teď poničené nejen zasažené byty, ale také zábradlí balkonů, některá okna, chodba, to vše bude třeba opravit. Co bylo příčinou požáru, zatím hasiči nevědí," dodala Fričová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB JSDHO Maršovice

Štítky ČR, požár, sociální, správa, senioři, Jablonec nad Nisou, dům, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v domě seniorů v Jablonci nad Nisou poničil tři byty. Oprava bude stát přes milion korun  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.