Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oprava bytů zasažených požárem v jabloneckém domě seniorů začne už letos. Město zaplatí více než půl milionu

Rekonstrukce balkonů a tří bytů v domě s pečovatelskou službou v Jablonci, které poničil červencový požár, začne už letos. Větší část se ale protáhne do příštího roku. Opraví je stejná firma, která dům v minulosti rekonstruovala.

Statutární město Jablonec nad Nisou zaplatí přes půl milionu korun za opravu bytů v Palackého ulici. Rekonstrukci provede firma KVABY … kvalitní bydlení s.r.o., která dům s pečovatelskou službou opravovala v letech 2018 až 2020. V domě je celkem 104 bytů, částka za stavbu činila 32 milionů korun a město na ni čerpalo téměř desetimilionovou dotaci z EU prostřednictvím Ministerstva životního prostředí. Cílem projektu bylo zlepšit tepelně technické vlastnosti a snížit energetickou náročnost objektu.

Požár v domě seniorů v Jablonci nad Nisou poničil tři byty. Oprava bude stát přes milion korun

Po úterním požáru v centru sociálních služeb v Jablonci nad Nisou zůstaly tři zničené byty a další prostory, jejich obnova přijde podle odhadů radnice na více než milion korun. O seniory z poničených bytů se postaraly rodiny, žena z bytu, kde...

„Stavba to byla velmi rozsáhlá a technicky náročná. Zateplovala se fasáda, podlahy, střecha, budovalo se odvětrávání s rekuperací. Nová jsou také okna, vstupní i balkonové dveře, proměnou prošly také samotné balkony,“ uvedl náměstek pro rozvoj města Petr Roubíček. „Realizovanými opatřeními se v objektu sníží spotřeby energie o 52,34 %,“ dodal.

Oheň vypukl 26. července v podvečer ve třetím patře. Záchranáři ošetřili deset lidí, 22 jich museli z domu evakuovat a žena z bytu, kde oheň vypukl, skončila v nemocnici. Úkolem stavební firmy bude vyměnit poškozené balkonové sestavy v zasažených bytech. „Jedná se o 1. etapu oprav, aby byl objekt zabezpečený před nadcházející zimou. Druhá etapa, týkající se ostatních balkonů, zábradlí a fasády, je plánovaná na příští rok,“ popsal postup Pavel Kozák, vedoucí technického odboru jabloneckého magistrátu.

Ohodnoť článek

Štítky Jablonec nad Nisou, domov seniorů, požár, rekonstrukce, stavba, byty, dům, balkon, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava bytů zasažených požárem v jabloneckém domě seniorů začne už letos. Město zaplatí více než půl milionu  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.