Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Práce v Palackého ulici nadále komplikují dopravu, skončit by měly v listopadu

Ještě nejspíše celý měsíc se budou muset motoristé v Jablonci nad Nisou vypořádávat s komplikacemi v dopravě. Dokončovací práce v ulici Palackého pokračují, trvat by měly do konce listopadu.

Aktuálně musí řidiči počítat se zdržením zejména v úseku od přehrady k Hornímu náměstí, kde je uzavřen jeden jízdní pruh, kvůli pokládce finálního asfaltového povrchu. V poslední fázi přibude ještě vodorovné dopravní značení. „Do konce října bude provoz v úseku od ulice U Rybníka po ulici Mánesovu řídit dočasná světelná signalizace,“ informuje Petr Mikulášek z oddělení přípravy a realizace investic s tím, že v současné době jsou semafory na světelné křižovatce ulic Palackého, Riegrova a U Přehrady vypnuté, aby se zamezilo hromadění vozů u dočasných semaforů.

Dopravu v Jablonci nad Nisou zkomplikují dokončovací práce na komunikacích

Dopravu v Jablonci nad Nisou zkomplikují od pondělí dokončovací práce na komunikacích. Největší omezení čekají motoristy v Palackého ulici a na Horním náměstí, ale také například v ulicích kolem jablonecké radnice. Většina těchto prací by ale do...

Vypnutý je v současné době také poptávkový semafor v ulici Palackého u křižovatky s ulicí U Kostela. Zdejší přechod využívají zejména děti z nedalekých škol. „Je zde přechod, který využívají hlavně školáci, navštěvující ZŠ Mozartova,“ namítají Jablonečané.

K jeho opětovnému spuštění dojde na základě požadavku policie až po dokončení vodorovného značení, které zahrnuje i značení cyklopruhů. „Tím se však doba stavby prodlužuje, zhotovitel se dostává s realizací do prodlení a město mu pak vyměřuje penále za každý den, neboť část od sídla hasičů po křižovatku Palackého a U Přehrady měla být hotová v polovině září,“ vysvětluje Mikulášek. V nejbližších dnech by tak zde mělo přibýt značení zahrnující cyklopruhy, přechod pro chodce nebo například směrové pruhy.

V rušné Palackého ulici v Jablonci se opět pracuje, budou tam cyklopruhy

V rušné Palackého ulici v Jablonci se znovu pracuje. Po loňské rekonstrukci křižovatek chce radnice zvýšit bezpečnost pěších a cyklistů vybudováním cyklopruhů. Pracovat se začalo v městské části Mšeno u hasičské zbrojnice, kde dělníci staví lávku...

Rekonstrukce ulice Kamenná skončí o rok dříve

Souběžně pokračují stavební práce také na dalších místech ve městě, například v ulici Korejská nebo Kamenná, kde probíhá komplikovaná rekonstrukce sítí a povrchů. Aktuálně je plně dokončen úsek od Dolního náměstí po finanční úřad. Práce by měly být kompletně hotové ještě letos, tedy o rok dříve oproti původním plánům. „Snažíme se v současné době o to, abychom vše dokončili ještě letos a tím zkrátili původní harmonogram stavby o rok. Počasí nám zatím přeje, proto věříme, že se náš úmysl podaří a příští rok už nebudeme muset do ulice Kamenná zasahovat. Jablonečany prosíme ještě o trpělivost,“ doplňuje za vedení města Pavel Sluka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky Jablonec nad Nisou, přehrada, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce v Palackého ulici nadále komplikují dopravu, skončit by měly v listopadu  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.