Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rekonstrukce Kamenné ulice v Jablonci skončí o rok dřív, než se plánovalo

Rekonstrukce Kamenné ulice v Jablonci nad Nisou skončí o rok dřív, než se původně plánovalo. Městu se na stavbě podařilo zkoordinovat sedm projektů a práce urychlit. Hotovo by tak mělo být nejpozději v polovině prosince. Za opravu frekventované komunikace zaplatí město 20 milionů korun, další miliony investovali správci sítí.

Stavbě pomohlo i příznivé počasí. „Hotová už je křižovatka ulic Kamenná, Smetanova, Hasičská a Mírové náměstí, kde je od minulého týdne nový asfaltový koberec, hotová je také spodní část Kamenné ulice včetně povrchů. Teď se intenzivně pracuje na pokládce dlažby v horní části od finančního úřadu po opravenou křižovatku," řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Rekonstrukce Kamenné ulice je jedním z projektů zaměřených na dobudování dešťové kanalizace, která centru Jablonce zatím chyběla. Na její výstavbě se pracuje několik let, město do ní investovalo desítky milionů korun. V případě Kamenné ulice, která vede od radnice k ulici 5. května, se původně předpokládalo, že práce budou pokračovat ještě v příštím roce. „Vše se ale podařilo zkoordinovat tak, že sítě už jsou prakticky hotové a dokončit je třeba povrchy," řekl náměstek primátora Petr Roubíček (ODS).

V Kamenné ulici bylo třeba zkoordinovat výstavbu nové dešťové kanalizace s modernizací veřejného osvětlení, opravou kanalizační přípojky z radnice a uložením trubek pro metropolitní síť. Severočeská vodárenská společnost zároveň zrekonstruovala kanalizaci a vodovod, GasNet plynovod, ČEZ Distribuce rozvody elektřiny a Jablonecká energetická stavbu využila pro položení nového teplovodu. Ulice i chodníky teď dostanou novou dlažbu. „Na jaře možná ještě budeme dokončovat sadové úpravy," poznamenal Roubíček.

Stavba výrazně zkomplikovala pohyb chodců v této části centra, na omezení si stěžovali tamní podnikatelé. I to byl podle Roubíčka důvod, proč se město snažilo s jednotlivými účastníky projektu dohodnout a stavbu urychlit. „Dohodli jsme se, že letos prodloužíme dobu realizace, tím že je to dlážděné, tak tam nejsme limitovaní provozem obaloven," řek primátorův náměstek. Na pokládce dlažby je podle něj možné pracovat i při teplotách, kdy už pokládka asfaltu možná není.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jana Fričová

Štítky ČR, stavby, správa, Jablonec nad Nisou, projekt, dlažba, kanalizace, Mírové náměstí (Litoměřice), ODS, ČEZ, Jablonecká energetická a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Kamenné ulice v Jablonci skončí o rok dřív, než se plánovalo  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.