Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Model kdysi jednoho z nejluxusnějších hotelů Perun bude k vidění v Hejnicích

Hotel Perun v Hejnicích, který dnes připomínají jen historické fotografie, patřil v předválečné době mezi nejluxusnější hotely v Jizerských horách. Lidé ho budou moci znovu spatřit alespoň jako model.

Dnes již neexistující stavba hotelu Perun v Hejnicích patřila k honosným budovám. Otevřen byl v roce 1900 a až do jeho demolice v roce 2010 se změnil nejen jeho vzhled ale i názvy. Původně Klášterní dvůr se v průběhu let změnil nejprve na Císařský dvůr, následně na hotel Scholz, poté Müller, pak Praha. Teprve v druhé polovině 20. století získal název, pod kterým je znán dodnes.

V devadesátých letech se hotelu blýsklo na lepší časy. Poslední roky sice spíše strádal, majitelka mu ale chtěla vdechnout dřívější slávu a krásu. Jenže to se úplně nepovedlo, a nakonec došlo až k demolici.

Perun se do Hejnic ale přesto po letech vrací a to v podobě modelu. „Od září si v prostorech kláštera budete moci prohlédnout model hotelu Perun v jeho nejkrásnější historické podobě,“ informoval na webu města Hejnice starosta Jaroslav Demčák.

Autorem modelu zachycující hotel Perun v době jeho největší slávy je umělec pan Sonsall. Za zrealizování myšlenky vystavení modelu u nás v Hejnicích panu Podhorovi a panu řediteli Heinzlovi. Datum oficiální vernisáže a zahájení výstavy modelu bude včas zveřejněn,“ dodal starosta.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hejnice

Štítky hotel, Perun, Hejnice, Liberecký, ČR, Jizerské hory, Praha, Jaroslav Demčák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Model kdysi jednoho z nejluxusnějších hotelů Perun bude k vidění v Hejnicích  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.