Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V sobotu bude výjimečně otevřené Severočeské muzeum. Zpřístupněna bude i věž

Přestože v Severočeském muzeu stále ještě probíhá rozsáhlá rekonstrukce, zítra se otevře veřejnosti. V rámci Dne otevřených dveří budou moci návštěvníci vystoupat i na muzejní věž.

Stavební práce se chýlí ke konci a návštěvníci se tak budou moci již zítra pokochat například novou skleněnou rampou ve vestibulu nebo novými vestavěnými bloky. „K vidění bude i moderní recepce a pokladna," sdělil ředitel muzea Jiří Křížek.

Nové jsou také podlahy, dveře i okna. A práce budou pokračovat i zítra. Návštěvníci tak budou moci spatřit na vlastní oči, jak probíhá taková instalace uměleckořemeslné a přírodovědné expozice. A nahlédnou i pod pokličku restaurování sbírkových předmětů. „Sama jsem zvědavá a těším se, až se kurátorům a restaurátorům podívám pod ruce,“ řekla radní Květa Vinklátová.

Během Dne otevřených dveří budou probíhat i komentované prohlídky. K oficiálnímu otevření muzea v plném rozsahu dojde pak 5. prosince. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto František Stein

Štítky Liberec, Severočeské muzeum, muzeum, den otevřených dveří, Severočeské muzeum v Liberci, Jiří Křížek, Květa Vinklátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu bude výjimečně otevřené Severočeské muzeum. Zpřístupněna bude i věž  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.