Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Naplňte dětem Krabici od bot. Do charitativní akci se zapojují i Liberečáci

V Česku se letos už po desáté koná předvánoční charitativní akce s názvem Krabice od botem. Projekt, ve kterém děti pomáhají dětem, má za cíl dopřát vánoce i dětem z chudých rodin, nízkoprahových zařízení i azylových domů.

A o co přesně jde? Stačí si na stánkách Krabice od bot vybrat dítě podle věku a pohlaví, kterému chceme udělat radost, a podle toho naplnit jedinou krabici od bot. Na zmíněných stránkách naleznete i tipy, co do takové krabice dát. Dárky se samozřejmě liší podle věku. Zatímco dvouletým dětem udělá největší radost například hry na rozvoj motoriky, patnáctileté slečny uvítají spíše kosmetiku nebo slušivý doplněk.

Skvěle celý postup vysvětluje také česká herečka Míša Maurerová, která natočila se svými dětmi k tomuto projektu i video.

Letos se poprvé do projektu zapojila i Adéla Venglová, která ve svém zaměstnání zprostředkovala sběrné místo. „Jsem ráda, že jsme se mohli zapojit. V Anábytku máme dostatek prostoru pro sběrné místo,“ sdělila Venglová. Přestože se do tohoto projektu zapojila poprvé, pravidelně podporuje akce organizací Šance zvířatům nebo například Klokánek.

V loňském roce projekt pořádaný Diakonií ČCE pomohl více než 35 000 dětí. 

Přestože akce oficiálně končí 6. prosince, liberecké sběrné místo bude prodlouženo do 10. prosince. „Do té doby je stále dost času, aby se dárky včas dostaly dětem,“ vysvětlila. K předávání dárků dojde až těsně před Vánoci.

Podle Adély je nyní největší nouze o dárky pro starší kluky ve věku 11-12 let. „Ráda bych poděkovala každému, kdo se rozhodl pomoci, že dělá dětem hezčí vánoce,“ dodala s úsměvem Venglová.

Vybrané dárky poputují například do Centra pro zdravotně postižené Libereckého kraje, Azylového domu pro ženy a rodiny s dětmi - Návrat nebo do Naděje.

Kromě Anábytku jsou dalšími sběrnými místy v Libereckém kraji MŠ Hvězdička Liberec, Diakonie ČCE v Jablonci nad Nisou nebo v Jilemnici. Pozor, většina sběrných míst funguje jen do 6. prosince.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Liberecký, charita, děti, Vánoce, Krabice od bor, obuv, projekt, Česko, charitativní akce, Diakonie Českobratrské církve evangelické, Liberecký kraj, azylový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naplňte dětem Krabici od bot. Do charitativní akci se zapojují i Liberečáci  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.