Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kraj odkoupí od Povodí Labe zeď, kterou promění v náplavku, za 352 tisíc korun

Povodí Labe obdrželo od ministerstva zemědělství souhlas s prodejem části zdi u Krajského úřadu v Liberci, kde by měla vzniknout náplavka. Tím se celý projekt opět přiblíží k realizaci.

Právě pobřežní zeď byla v projektu náplavky určitou překážkou. Místo, kde by mělo vzniknout schodiště se vstupem do řeky, bylo ve vlastnictví Povodí Labe. „Rozhodnutí ohledně zdi v korytě řeky Nisy nás poměrně brzdilo,“ uvedl náměstek hejtmana Zbyněk Miklík.

Nyní ale ministerstvo zemědělství vydalo souhlas s odstraněním části zdi. Díky tomu kraj od Povodí Labe zeď odkoupí za 351 960 korun. Nyní tak bude kraj žádat o vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení. „Jsem rád, že dlouhá jednání s povodím a ministerstvem dopadla dobře, a že se blíží projekt k realizaci,“ komentoval hejtman Martin Půta.

Projekt na výstavbu parkovacího domu se dal do pohybu. Završí ho zelená střecha

Začátek revitalizace dolního centra Liberce a výstavba parkovacího domu s kapacitou 244 parkovacích míst je na spadnutí. Projekt je rozdělen do dvou etap. První by mohla začít ještě letos. Na vrcholu parkovacího domu by navíc měla být vegetační...

Pro kraj je rekultivace okolí krajského úřadu spojená s výstavbou parkovacího domu a náplavky jednou z největších priorit. „Kultivace dolního centra je nutná,“ řekl Půta. V první etapě dojde k výstavbě parkovacího domu, jehož výstavba začne ještě letos. V druhé je pak v plánu náplavka a kultivace okolí budovy Krajského úřadu. „Pevně věřím, že stavba náplavky začne v roce příštím,“ dodal hejtman.

Parkovací dům bude mít 244 parkovacích míst a jeho výstavba je vyčíslena na 178 milionů korun. Kraj má v plánu na projekt čerpat dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Liberec – Jablonec nad Nisou. I bez jejího případného získání ale dle vedení kraje na výstavbu dojde. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký, náplavka, krajský úřad, parkovací dům, Povodí Labe (státní podnik), Labe, projekt, Liberec, Martin Půta, Zbyněk Miklík, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evžen Augusta

Nakolik tedy přijde celá "Náplavka", když jenom odkup zdi činí výše uvedenou částku. Ptám se prosím za co? Za několik metrů zdi? Na kolik tedy přijdou vlastní práce na její odstranění, vybudování zálivku a jeho zpevnění? Opravdu toto Liberec potřebuje? To není potřeba využít dané finance jinde a užitečněji?

Čtvrtek, 8. dubna 2021, 19:42Odpovědět

Kraj odkoupí od Povodí Labe zeď, kterou promění v náplavku, za 352 tisíc korun  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.