Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rekonstrukce dvou libereckých školek navýšila jejich kapacitu o 60 míst

Poslední rok probíhaly rekonstrukce ve dvou libereckých školkách. První je Pastelka v Ostašově, druhou pak Motýlek na Broumovské. Obě budovy se dočkaly modernizace i rozšíření stávající kapacity.

Rekonstrukce ve školce Motýlek trvala 13 měsíců a vyšla městskou kasu na zhruba dvacet milionů korun. Část nákladu ale pokryla evropská dotace. „Nechali jsme vybudovat nástavbu nad jednopodlažním pavilonem a současně zajistili bezbariérové úpravy pro celý objekt,“ informovala náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová. Díky tomu se podařilo kapacitu školky navýšit o 20 míst.

Zároveň došlo k renovaci venkovních ploch a výměně herních prvků pro děti. Původně asfalt a beton tak nahradil litý polyuretanový materiál a tráva.

V ostašovské školce Pastelka přinesla rekonstrukce dokonce 40 nových míst. Nyní školka disponuje třemi novými odděleními i zcela novým dvoupatrovým pavilonem. Náklady se vyšplhaly na 53 milionů a i v tomto případě město využilo dotaci. „Součástí renovace a přestavby je také nové, moderní vybavení školní kuchyně. V těchto dnech dodavatel stavby uvnitř objektu dokončuje podlahy, malířské práce a elektroinstalaci,“ dodal Loučková Kotasová.

Stavební práce, které začaly loni v březnu, by měly skončit ještě během tohoto měsíce. I zde se kromě vnitřních prostor dočkají obnovy i veřejné prostranství v okolí budovy školky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Liberecký, školka, rekonstrukce, Liberec, Ostašov, Radka Loučková Kotasová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce dvou libereckých školek navýšila jejich kapacitu o 60 míst  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.