Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bývalou prodejnu nábytku ve Vraťáku by měl nahradit supermarket. Otevřít by mohl ještě letos

Doposud měli lidé ve Vratislavicích možnost nakoupit jen ve večerkách nebo malých místních obchůdcích. To by se ale mělo brzy změnit. Ještě letos by zde měl dle záměru investora vyrůst supermarket.

Myšlenka vybudovat ve Vratislavicích supermarket není novinkou. Už před deseti lety o výstavbě uvažoval jeden z obchodních řetězců. Ten ale nakonec od záměru upustil. „Důvodem tehdy byla nutnost úspor v rámci investičních akcí řetězce,“ sdělil starosta Vratislavic Lukáš Pohanka.

Nápad nyní vzkřísila společnost Billa, která má v plánu vybudovat supermarket na místě bývalé prodejny nábytku u křižovatky ulic Tanvaldská a Skloněná. Investiční záměr vedení Vratislavic vítá. „Vybudování supermarketu ve Vratislavicích vítám. Ve Vratislavicích máme v podstatě kompletní občanskou vybavenost. Máme zde úřad, poštu, lékárnu, zdravotní středisko, kulturní i sportovní vyžití. Za nákupy ale většina Vratislavičáků musí dojíždět,“ řekl Drbně Pohanka. 

Investor plánuje otevřít supermarket ještě letos.

Za posledních deset let se počet obyvatel v této městské části zvýšil o téměř dvacet procent a nyní se blíží k 9 tisícům. Nejen proto vznik supermarketu jistě řada místních ocení. V současné chvíli totiž musí za většími nákupy do Liberce nebo sousedního Jablonce. „Dnes máme ve Vratislavicích pouze malé prodejny pečiva, masa a uzenin nebo cukrářských výrobků. Možnost nákupu kompletního sortimentu potravin, drogerie, ovoce a zeleniny zde ale chybí, když nepočítám několik málo večerek. Za velkými nákupy tedy musí obyvatelé Vratislavic do jiných libereckých částí nebo do Jablonce,“ sdělil starosta.

Se supermarketem by měl vyrůst i kruháč

Podle něj je také výhodou samotné plánované umístění supermarketu. Ten by měl totiž vyrůst nedaleko sídliště Zámecký vrch. Dalším přínosem nové stavby by byla úprava velmi frekventovaného a ne zcela bezpečného místa v ulici Skloněná. Ve špičce se zde potkávají automobily mířící na sídliště, parkoviště u základní i mateřské školy i do technického střediska. To by měl vyřešit kruhový objezd, díky kterému by se měla doprava v této lokalitě zpřehlednit. Projekt, na kterém by se Vratislavice neměly nijak finančně podílet, se aktuální nachází ve fázi získávání stavebního povolení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky supermarket, Liberecko, Billa, Vratislavice, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalou prodejnu nábytku ve Vraťáku by měl nahradit supermarket. Otevřít by mohl ještě letos  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.