Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dobrovolní hasiči z Frýdlantu vyhráli soutěž ve vyprošťování, pojedou na MČR

Velký úspěch slaví frýdlantští dobrovolní hasiči, kteří uspěli v soutěži ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Ta se uskutečnila na domácí půdě ve Frýdlantu. Nyní se tak mohou zúčastnit Mistrovství ČR ve vyprošťování.

Soutěž simulovala reálné situace, se kterými se mohou hasiči setkat v praxi. Letos zlato vyhrál soutěžní tým ve složení Oto Pavlík, Petr Čuban, Stanislav Burgr a Jaroslav Němec. Tento ročník byl náročnější v tom, že jednotlivé situace byly připraveny s téměř novými vozidly. „U starších vozů už máme naučené postupy a různé fígle, které získáváme při cvičení na soutěže i při ostrých zásazích, ale s novými vozy se v praxi zase tak často nesetkáváme,“ komentoval Oto Pavlík, velitel vítězného družstva.

Frýdlantští hasiči zvítězili díky rychlému ale zároveň uvážlivému rozhodování. V situaci, kterou museli řešit, se nemohli ke zraněnému figurantovi dostat jinak než přes kufr. „Nejprve jsme museli uvolnit prostor kufru a zadní sedačky a teprve potom jsem se já vydal k figurantovi,“ komentoval závodník Petr Čuban.

Tato taktika se hasičům vyplatila a celý zásah zvládli za 18 minut a 18 vteřin. Druhé místo v soutěži obsadil tým z Lomnice nad Popelkou, třetí příčka připadla družstvu z Višňové.

Ohodnoť článek

Foto SDH Frýdlant Miroslav Žebro, HZS LK

Štítky Frýdlant, hasiči, Liberecko, soutěž, Česko, dobrovolní hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči z Frýdlantu vyhráli soutěž ve vyprošťování, pojedou na MČR  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.