Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kraj za opravu silnice z Výpřeže do Podještědí zaplatí přes 90 milionů. Uzavírka bude částečná

Rekonstrukce silnice z Výpřeže do Světlé pod Ještědem vyjde kraj na více než 96,8 milionu korun, část pokryje dotace. Práce, které potrvají rok, si vyžádají dopravní omezení. Tentokrát by se ale měly obejít bez úplné uzavírky.

Práce na silnici třetí třídy č. 2874 by měly začít během příštího dubna a skončit v květnu 2023. Oproti předchozí etapě by se tentokrát měla oprava obejít bez kompletní uzavírky. „Předchozí uzavření frekventované silnice v úseku směrem na Výpřež přineslo komplikace zejména obyvatelům z Podještědí, kteří jezdí do Liberce za prací, k lékaři nebo do škol,“ sdělil hejtman Martin Půta.

Nutnost využívat objízdnou trasu mimo jiné zvýšilo náklady na zajištění autobusové dopravy. Podle něj se kraj chce znovu takovým problémům vyhnout. Proto jednou z podmínek další plánované etapy je právě zachování provozu. Během prací by jednosměrnou dopravu měly řídit semafory.

Plánovanou rekonstrukci silnice na Ještěd kritizuje opozice. Považuje ji za pochybnou a zbytečnou

V příštím roce plánuje Liberecký kraj druhou etapu rekonstrukce silnice na Ještěd, konkrétně z Křižan na Výpřež. Záměr ale kritizuje opozice.

Rekonstrukce by měla zahrnovat rozšíření silnice na minimálně sedm metrů, vybudování odvodňovacího systému nebo nový povrch. Stavba zahrnuje i křižovatky na Výpřeži a se silnicí vedoucí do Křižan. „Zvýší se tím bezpečnost řidičů, cyklistů i chodců. Dojde i k úpravě nástupišť pro autobusy veřejné linkové dopravy,“ doplnil náměstek hejtmana Jan Sviták.

Ohodnoť článek

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký, rekonstrukce, silnice, Výpřež, Ještěd, Podještědí, Světlá pod Ještědem, Martin Půta, Liberec, Jan Sviták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj za opravu silnice z Výpřeže do Podještědí zaplatí přes 90 milionů. Uzavírka bude částečná  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.