Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Průjezd kruháčem u Bílého Kostela komplikují díry. Na opravy dojde ještě letos

Nejednoho řidiče překvapil poškozený povrch vozovky při průjezdu kruhovým objezdem u Bílého Kostela nad Nisou, zejména u výjezdu na Liberec. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Drbně sdělilo, že k opravám dojde během tohoto týdne.

Na díry v asfaltu na kruhovém objezdu si často stěžují řidiči, podle kterých tam je stejný problém každou chvíli. „Mluvil jsem s vedením ŘSD, které mě ujistilo, že mají v plánu, a už konečně rozjíždějí, celoplošnou opravu všeho poškozeného jak na vlastní kruhové křižovatce, tak i na příjezdech od Hrádku a odbočení do Liberce,“ uvedl starosta Hrádku nad Nisou Josef Horinka

Informaci Drbně potvrdil i starosta Bílého Kostela nad Nisou Jiří Formánek. „Díry budou opravovat na konci října,“ řekl.

K opravě vozovky dojde tento týden od čtvrtka do neděle. „Oprava bude provedena společností Strabag,“ uvedla mluvčí ŘSD Nina Ledvinová. Díry v komunikaci prošly již několika opravami, ale vždy se objevily znovu, z čehož už si řidiči na sociálních sítích dělají legraci. Proto nyní dojde na rozsáhlejší úpravy.

„Na základě provedené diagnostiky bylo přistoupeno k rozsáhlejší opravě včetně podkladních vrstev, a to z důvodu, že lokální výtluky se na daném místě opakovaly,“ komentovala Ledvinová.

Rekonstrukce zkomplikuje plynulost dopravy, důvodem jsou zejména neexistující objízdné trasy. Řidiči se tak musí připravit na čekání. Po opravě se ale snad pověstné díry přestanou v pravidelných intervalech objevovat. „Celá uzavírka bude řešena trojcestným semaforem,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky Liberecký, Bílý Kostel nad Nisou, kruháč, opravy, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Liberec, Hrádek nad Nisou, Josef Horinka, Jiří Formánek, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průjezd kruháčem u Bílého Kostela komplikují díry. Na opravy dojde ještě letos  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.