Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V rámci Dne vzniku samostatného Československa se veřejnosti zpřístupní liberecká radnice

Město Liberec u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu otevře veřejnosti libereckou radnici. Zájemci si tak mohou prohlédnout interiér a vystoupat na věž.

Pro veřejnost se otevře budova historické radnice, pracovny náměstků a kancelář primátora města Liberce, informovala mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová. Od 9 do 14 hodin mohou návštěvníci také vystoupat 187 schodů na vrchol radniční věže nebo se podívat na balkon v druhém patře a do obřadní síně. Poslední výstup na věž se uskuteční ve 13 hodin.

Ve spolupráci s Komunitním střediskem Kontakt Liberec se pak odpoledne od 15 hodin uskuteční vzpomínkový happening u pomníku T. G. Masaryka u Severočeského muzea v Liberci, řekla Kodymová.

V sousedním Jablonci se v deset hodin uskuteční pietní akt v Tyršově parku u Památníku obětí 1. světové války. Zhruba v 10:30 se pak všichni přesunou do sousedního parku Nová Pasířská, kde společně se zástupci jabloneckého Sokola vysadí lípu velkolistou, uvedla mluvčí jablonecké radnice Jana Fričová.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Liberec, Den vzniku samostatného Československa, 28. října, radnice, Československo, Tomáš Garrigue Masaryk, první světová válka, Severočeské muzeum v Liberci, Jablonec, Sokola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rámci Dne vzniku samostatného Československa se veřejnosti zpřístupní liberecká radnice  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.