Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Liberci zavlála ukrajinská vlajka, kraj tak vyjádřil podporu a solidaritu

Na budově Krajského úřadu v Liberci včera vyvěsili ukrajinskou vlajku. Kraj tak chtěl vyjádřit solidaritu a podporu Ukrajině vyhlášenou prostřednictvím Svazu měst a obcí a Sdružení místních samospráv.

Včerejší den nebyl pro vyvěšení vlajky vybrán náhodně. Prezident Ukrajiny totiž vyhlásil 16. únor dnem jednoty Ukrajiny. „Tajné služby avizovaly, že právě v tento den začne Rusko útok proti tomuto suverénnímu státu,“ informoval mluvčí kraje Jan Mikulička.

Ministerstvo kvůli hrozbě ruské agrese varuje před cestami na Ukrajinu a do Běloruska

Ministerstvo zahraničí kvůli stupňování hrozby ruské vojenské agrese proti Ukrajině varuje před cestami na Ukrajinu a do Běloruska. Čechům, kteří tam jsou, doporučuje zvážit opuštění těchto zemí. Úřad to sdělil po jednání pracovní skupiny k...

„Jsme v myšlenkách, ale i činech s Ukrajinou,“ komentoval hejtman Martin Půta s tím, že tímto aktem vyjadřuje kraj podporu celé zemi stejně jako partnerskému Vinnickému regionu. „Hrozbám je nutné čelit a já pevně věřím, že v případě Ukrajiny, na jejíž stranu se staví mnoho zemí světa, nakonec k útoku nedojde,“ dodal Půta.

Ukrajinský velvyslanec v České republice poděkoval za podporu a potvrdil, že toto gesto solidarity uvítají i desetitisíce Ukrajinců, kteří žijí v Česku. Není to ostatně poprvé, kdy Česko vyjádřilo podporu Ukrajině sužované již několik let turbulentním vývojem událostí.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberec, Ukrajina, vlajka, solidarita, Svaz měst a obcí České republiky, Martin Půta, Česko, Rusko

V Liberci zavlála ukrajinská vlajka, kraj tak vyjádřil podporu a solidaritu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.