Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dětský koutek v Lidových sadech prošel rekonstrukcí a otevírá se návštěvníkům

Ve středu se po zimní pauze otevírá Dětský koutek v Lidových sadech, zahájí tak svou 67. sezonu. Během zimních měsíců prošly rekonstrukcí asfaltové povrchy i dopadové plochy, letos je v plánu opravit vodní fontány.

„Jedná se o první velkou a dobře viditelnou proměnu, kterou určitě rodiče s dětmi uvítají. Dětský koutek si pamatují i lidé dnes již dlouho dospělí a vodí tam i své děti. Zasloužil si modernizaci a my v ní budeme pokračovat,“ řekla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Novinkou pro letošní rok jsou zbrusu nové asfaltové komunikace na dopravním hřišti i bezpečné dopadové povrchy pod herními prvky. Do začátku letních prázdnin projdou kompletní rekonstrukcí také vodní fontány," uvedla v tiskové zprávě mluvčí liberecké zoo Barbara Tesařová

Oblíbené ruské kolo a historický vláček

Dětský koutek bude letos sloužit dětem už 67. sezonu. Malí návštěvníci mají v oblibě především ruské kolo nebo historický vláček z roku 1971. Vyřádit se mohou také na vzduchové trampolíně a dalších prolézačkách, klouzačkách a houpačkách, které také prošly revitalizací.

„Velice nás těší, že i po téměř sedmdesáti letech je Dětský koutek stále oblíbeným výletním cílem mnoha nejen libereckých rodin. Jen v minulém roce jeho branami prošlo celkem 22 631 návštěvníků. K jeho dlouholeté tradici cítíme obrovský respekt a každým rokem pracujeme na jeho zvelebování. Pevně doufám, že to veřejnost ocení a koutek se stane vyhledávanou atrakcí i pro další generace,“ dodala Vladimíra Štrynclová, vedoucí Kulturního a společenského střediska Lidové sady.

Zvířecí společníci v koutku

Opraveného výběhu se dočkalo i stádečko sedmi koz kamerunských se dvěma letošními mláďaty.

„V průběhu následujících let bychom v Dětském koutku také rádi vybudovali nové bistro, které by více odpovídalo aktuálním gastronomickým trendům a poptávce. V plánu je i nová voliéra pro andulky vlnkované nebo výstavba opičí lanové dráhy pro menší děti,“ dodává ředitel Zoo Liberec David Nejedlo.

Dětský koutek je při hezkém počasí otevřen po celý týden v čase od 9:00 do 18:00 (květen, září, říjen), v červnu, červenci a srpnu se otevírací doba prodlužuje do 19:00.

Celodenní vstupné pro děti od dvou let je 60 korun, pro jejich dospělý doprovod 30 korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Liberec

Štítky Liberec, Lidové sady, dětský koutek, hřiště, rekonstrukce, Květa Vinklátová, Liberecký kraj, Zoologická zahrada Liberec, sad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětský koutek v Lidových sadech prošel rekonstrukcí a otevírá se návštěvníkům  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.